ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На території Білорусі заблокували сайт "Настоящего времени"

28.10.2021, 17:00
Фото – prismati.cl
Фото – prismati.cl

Міністерство інформації Білорусі заблокувало доступ до сайту телеканалу “Настоящее время” на території країни. 

Про це повідомляється на сайті видання.

Вдень 28 жовтня читачі, які користуються інтернетом від провайдера ByFly, повідомили, що сайт не відкривається, а пізніше при відкритті сторінки в Білорусі стало з'являтись повідомлення, що доступ до інформаційного ресурсу обмежений на підставі рішення міністерства інформації Білорусі.

Канал надіслав запит провайдеру ByFly (РУП “Белтелеком”) з проханням підтвердити цю інформацію та пояснити причини блокування.

Також у Білорусі недоступні сайти Deutsche Welle та газета “Новы час”.

“Настоящее время” - телеканал, створений RFE/RL за участю Голосу Америки, який активно висвітлює події та протести в Білорусі. 

У липні 2021 року з Білорусі виїхав білоруський кореспондент “Настоящего времени” Роман Васюкович. Шостого липня його оштрафували на 870 рублів (близько $343) за роботу без акредитації, яку влада анулювала 29 серпня 2020 року. 

Як повідомляв ІМІ, 6 квітня у Мінську (Білорусь) у кореспондента “Настоящего времени” Романа Васюковича пройшов обшук. 

7 квітня суд у Білорусі оштрафував мінського  кореспондента “Настоящего времени” Романа Васюковича через ввезену книгу “Білоруський Донбас”, яку влада визнала екстремістською.

Книгу “Білоруський Донбас” авторства журналістів Катерини Андрєєвої та Ігоря Ільяша у Васюковича вилучили 11 грудня 2020 року, коли він повертався з Києва до Мінська.

Книгу відправили на експертизу, а пізніше на Васюковича склали протокол за ч. 1 ст. 17.11 Кодексу про адміністративні правопорушення (розповсюдження, виготовлення, зберігання, перевезення інформаційної продукції, що містить заклики до екстремістської діяльності). 

Книга “Білоруський Донбас” вийшла влітку 2020 року в Києві. Ілляш розповідав DW, що це “незручна правда про війну в Донбасі і ролі Білорусі та білоруських громадян в цьому конфлікті”.

11 грудня 2020 року в аеропорту Мінська (Білорусь) затримали журналіста телеканалу “Настоящее время” (проєкт Радіо Свобода та “Голосу Америки”) Романа Васюковича і потім відпустили, відібравши його ноутбук. Його затримали, коли він повертався з робочого відрядження до Києва.

Роман Васюкович висвітлює масові протести в Білорусі.

У жовтні 2020 року Міністерство закордонних справ Білорусі позбавило журналістів телеканалу “Настоящее время”, як і всіх інших закордонних засобів інформації, акредитації в цій країні. 

7 серпня 2020 року трьох кореспондентів телеканалу “Настоящее время” Ірину Ромалійську, Юрія Баранюка й Івана Гребенюка, які висвітлювали президентські вибори, депортували з Білорусі. Нинішня влада країни заборонила їм в’їзд на 10 років.

Васюкович зараз перебуває у Києві.

Liked the article?
Help us be even more cool!