ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На прикордонні Чернігівщини український ТБ-сигнал майже витіснив російський

Після тогорічних робіт з покриття прикордоння Чернігівської області державною цифровою багатоканальною мережею MX-7 телевізійний сигнал у регіоні значно покращився.

Про це Укрінформу повідомила представниця Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Чернігівській області Ірина Сенченко.

За її словами, процес покриття якісним телевізійним сигналом Чернігівської області триває й досі. Проблема з російським мовленням на прикордонних територіях з’явилася дуже давно.

"Влітку минулого року було запущено тестове мовлення МХ-7, а вже восени мовлення було розпочато з усіх обʼєктів (додаткових в тому числі). Варто зазначити, що телевізійний сигнал значно покращився. Навіть після початку тестового мовлення сигнал з'явився там, де сталий час були проблеми з його прийомом. Це підтвердили проведені моніторинги", – сказала Сенченко.

Вона зазначила, що 2023 року, відразу після початку тестового мовлення МХ-7, проїхала вздовж усього прикордоння. І безпосередньо в селах Новгород-Сіверського району, в прикордонних населених пунктах, що межують з ворогом, люди помічали, що з’явився якісний український телевізійний сигнал.

"Раніше за погіршення погодних умов прийом сигналу був ускладнений. Ми й надалі відстежуємо ситуацію, тривають моніторинги. На жаль, проведення прикордонних моніторингів ускладнюються через бойові дії та ворожі обстріли", – сказала Ірина Сенченко.

За її словами, сигнал російського телебачення частково пробивається поблизу кордону в деяких населених пунктах. Національна рада з питань телебачення та радіомовлення вживає заходів спільно з військовою адміністрацією та правоохоронними органами, щоб цей сигнал припинився і залишився лише український.

Як повідомляв ІМІ, у прикордонному місті Сновськ на Чернігівщині з’явилася віддалена точка доступу регіонального хабу Інституту масової інформації "Медіабаза. Чернігів".

Liked the article?
Help us be even more cool!