ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мер Кременчука попросив СБУ перевірити газету "Програма плюс". Журналісти заявили про тиск

08.04.2020, 16:55
Фото – pplus.in.ua
Фото – pplus.in.ua

Міський голова Кременчука (Полтавська область) Віталій Малецький звернувся до СБУ з проханням перевірити діяльність газети "Програма плюс" та журналіста Олександра Курилова. Місцева журналістська спільнота звинуватила мера в тиску на медіа та закликала припинити переслідування за критику.

Про це йдеться у відкритому листі журналістів Кременчука на адресу Віталія Малецького.  

З проханням до СБУ міський голова звернувся 6 квітня під час засідання штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації, обговорюючи публікації Олександра Курилова.

У  листі цитуються фрази мера:

  • "Я хочу в кавичках (у лапках) подякувати пану Курилову. Завдяки його наполегливості (у лапках) деякі соціальні проєкти не будуть працювати з Кременчуком"; 
  • "Якщо ми до вас звикли вже, до вашого ідіотизму вже, то люди там ні"; 
  • "Я прошу зараз офіційний лист підготувати за моїм підписом і роз’яснити, що ця людина трошки хвора"; 
  • "Сьогодні після цього опуса його тисячі людей залишаться без продуктових наборів, тому що він написав ідіотизм"; 
  • "Просто урод, а не журналіст".

"Тут представник СБУ, я прошу перевірити діяльність газети "Програма плюс" як засобу масової інформації, діяльність пана Курилова, його трудові відносини з паном Мельником і з усіма засновниками цієї газети: яким чином вона виходить, хто її фінансує, скільки податків він там сплатив і все інше, і прошу вважати це офіційною заявою, задокументованою через прямий ефір і засоби масової інформації. Фактично саботаж підривна діяльність пана Курилова", – сказав Віталій Малецький.

Журналістська спільнота Кременчука зібрала підписи під відкритим листом до міського голови міста Віталія Малецького стосовно неприпустимості його висловлювань на адресу журналіста Курилова та вимагає припинити переслідування за критику та вибачитися за публічні образи журналіста.

Як повідомляє представниця ІМІ в Полтавській області, причиною такої реакції міського голови стала публікація журналіста від 5 квітня "Не вистачило реклами? Як сьогодні кременчуцькі чиновники піаряться на пандемії коронавірусу. Фото".

Liked the article?
Help us be even more cool!