ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Мальті знайшли пораненим посередника в резонансному вбивстві журналістки

22.07.2020, 10:24
Фото – blackholezoo.com
Фото – blackholezoo.com

Посередник, який зізнався в участі в убивстві мальтійської журналістки Дафни Каруани Галіції, дістав серйозні ножові поранення в ділянці горла і тулуба за кілька годин до того, як дати свідчення в цій справі. Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Guardian.

У вівторок, за словами поліції, колишній таксист Мелвін Теума був знайдений у калюжі крові в себе вдома. Він перебуває в лікарні в критичному стані.

У листопаді Теума був помилуваний в обмін на свідчення щодо вбивства журналістки внаслідок вибуху в її машині у жовтні 2017 року.

Досі його свідчення були пов'язані з бізнесменом Йоргеном Фенеком, ймовірним організатором убивства, який був арештований наприкінці листопада і звинувачений у співучасті в убивстві. Фенек очікує суду і заперечує звинувачення.

"Перші ознаки вказують на те, що Мелвін Теума сам завдав собі шкоди, але розслідування триває", – йдеться в заяві поліції.

Теуму з пораненнями знайшли офіцери поліції, які цілодобово охороняли його.

Інцидент стався, коли Теума готувався дати свідчення в справі в суді у Валлетті в середу.

Теума стверджує, що він діяв як посередник, заплативши трьом чоловікам, які звинувачуються в установленні бомби в автомобіль нібито за наказом Фенека.

Як повідомляв ІМІ,  16 жовтня 2017 року на Мальті внаслідок вибуху автомобіля загинула журналістка Дафна Каруана Галіція, яка розслідувала корупційні злочини в межах проєкту Panama Papers.

53-річна Каруана Галіція була авторкою популярного блогу, в якому писала про випадки корупції серед високопоставлених політиків. Зокрема, звинувачувала в корупції прем’єр-міністра Джозефа Муската та його дружину.

У грудні 2017 року заарештували трьох чоловіків – братів Альфреда і Джорджа Дегіорджо та їхнього друга Вінсента Муската, які були звинувачені в підриві в автомобілі бомби. Вони не визнали себе винними в суді.

Син журналістки Метью Галіція звинуватив у її смерті "мафіозну державу".

Троє синів Дафни Каруани Галіції вимагали відставки прем’єр-міністра Мальти Джозефа Муската.

20 жовтня 2017 року речниця уряду Мальти повідомила, що вибухівку, від якої загинула журналістка, прикріпили під її машиною і привели в дію дистанційно.

20 вересня 2019 року уряд Мальти оголосив про початок незалежного розслідування вбивства Дафни Каруани Галіції.

20 листопада 2019 року мальтійська поліція заарештувала відомого бізнесмена Йоргена Фенека в межах розслідування вбивства журналістки Дафни Каруани Галіції.

25 листопада 2019 року мальтійська влада помилувала одного з підозрюваних у справі про вбивство журналістки Дафни Каруани Галіції в обмін на свідчення в суді.

1 грудня 2019 року прем’єр-міністр Мальти Джозеф Мускат оголосив про намір піти з січня у відставку на тлі кризи через убивство журналістки Дафни Каруани Галіції.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!