ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Влада Мальти помилувала одного з підозрюваних у вбивстві журналістки

26.11.2019, 11:11
Фото – blackholezoo.com
Фото – blackholezoo.com

Мальтійська влада помилувала одного з підозрюваних у справі про вбивство журналістки Дафни Каруани Галіції в обмін на свідчення в суді. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Times of Malta.

“Влада Мальти надала помилування одному з фігурантів справи про вбивство журналістки Дафни Каруани Галіції в обмін на його свідчення в суді. Прем'єр-міністр Джозеф Мускат підписав листа, в якому зобов’язався рекомендувати помилування для Мелвіна Теуми за умови підтвердження наданої ним інформації про вбивство в жовтні 2017 року”, – йдеться в повідомленні.

Після того як адвокати обох сторін вирішили юридичні питання у вихідні, помилування офіційно затвердив Президент Джордж Велла вдень 25 листопада.

Вважається, що Теума надав достатню кількість доказів у поліції для підтвердження своїх свідчень.

Помилування буде надано за виконання низки умов, які потребують всебічної співпраці Теуми. Помилування може бути відкликано, і проти підозрюваного буде вжито заходів, якщо він не дотримуватиметься домовленостей із прокуратурою.

Теума вважається посередником, який зв'язав замовників убивства з виконавцями і співучасниками, що допомогли придбати вибуховий пристрій. Він був затриманий минулого тижня.

Згідно із судовими даними, Теума, водій таксі з Біркіркари, раніше був причетний до незаконного отримання кредитів. Слідчі також кажуть, що він проводив нелегальну лотерею, яка проходила паралельно з офіційною національною лотереєю.

Як повідомляв ІМІ, 16 жовтня 2017 року на Мальті внаслідок вибуху автомобіля загинула журналістка Дафна Каруана Галіція, яка розслідувала корупційні злочини в межах проєкту Panama Papers.

53-річна Каруана Галіція була авторкою популярного блогу, в якому писала про випадки корупції серед високопоставлених політиків. Зокрема, звинувачувала в корупції Прем’єр-міністра Джозефа Муската та його дружину.

У грудні 2017 року заарештували трьох чоловіків – братів Альфреда і Джорджа Дегіорджо та їхнього друга Вінсента Муската, які були звинувачені в підриві в автомобілі бомби. Вони не визнали себе винними в суді.

Син журналістки Метью Галіція звинуватив у її смерті “мафіозну державу”.

Троє синів Дафни Каруани Галіції вимагають відставки Прем’єр-міністра Мальти Джозефа Муската.

20 жовтня 2017 року речниця уряду Мальти повідомила, що вибухівку, від якої загинула журналістка, прикріпили під її машиною і привели в дію дистанційно.

20 вересня 2019 року уряд Мальти оголосив про початок незалежного розслідування вбивства Дафни Каруани Галіції.

20 листопада 2019 року мальтійська поліція заарештувала відомого бізнесмена Йоргена Фенека в межах розслідування вбивства журналістки Дафни Каруани Галіції.

Liked the article?
Help us be even more cool!