ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прем’єр Мальти оголосив, що в січні піде у відставку на тлі кризи через убивство журналістки

02.12.2019, 10:36
Фото – eleftherostypos.gr
Фото – eleftherostypos.gr

Прем’єр-міністр Мальти Джозеф Мускат 1 грудня оголосив про намір піти у відставку на тлі кризи через убивство журналістки Дафни Каруани Галіції. Про це він заявив, виступаючи на національному телебаченні, повідомляє Укрінформ.

Мускат зазначив, що попросить керівну Лейбористську партію розпочати процес обрання його наступника 12 січня.

Відставки Муската вимагають протестувальники через розслідування вбивства Галіції. 30 листопада у співучасті в злочині звинуватили впливового бізнесмена Йоргена Фенека, який нібито посилається на зв’язки з урядовцями. Як зазначають ЗМІ, до вбивства можуть бути причетні колишній керівник офісу Прем’єр-міністра та колишній міністр туризму, які подали у відставку минулого тижня. Вони заперечують причетність до злочину та зв’язки з бізнесменом.

Як повідомляв ІМІ, 16 жовтня 2017 року на Мальті внаслідок вибуху автомобіля загинула журналістка Дафна Каруана Галіція, яка розслідувала корупційні злочини в межах проєкту Panama Papers.

53-річна Каруана Галіція була авторкою популярного блогу, в якому писала про випадки корупції серед високопоставлених політиків. Зокрема, звинувачувала в корупції Прем’єр-міністра Джозефа Муската та його дружину.

У грудні 2017 року заарештували трьох чоловіків – братів Альфреда і Джорджа Дегіорджо та їхнього друга Вінсента Муската, які були звинувачені в підриві в автомобілі бомби. Вони не визнали себе винними в суді.

Син журналістки Метью Галіція звинуватив у її смерті “мафіозну державу”.

Троє синів Дафни Каруани Галіції вимагали відставки Прем’єр-міністра Мальти Джозефа Муската.

20 жовтня 2017 року речниця уряду Мальти повідомила, що вибухівку, від якої загинула журналістка, прикріпили під її машиною і привели в дію дистанційно.

20 вересня 2019 року уряд Мальти оголосив про початок незалежного розслідування вбивства Дафни Каруани Галіції.

20 листопада 2019 року мальтійська поліція заарештувала відомого бізнесмена Йоргена Фенека в межах розслідування вбивства журналістки Дафни Каруани Галіції.

25 листопада 2019 року мальтійська влада помилувала одного з підозрюваних у справі про вбивство журналістки Дафни Каруани Галіції в обмін на свідчення в суді.

Liked the article?
Help us be even more cool!