ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Луганщині викрили підпільного провайдера, який блокував державні сайти в зоні АТО

24.03.2017, 14:57

У Старобільську Луганської області співробітники СБУ спільно з представниками Українського державного центру радіочастот припинили незаконну діяльність постачальника інтернет-послуг, яка спричинила блокування інформації в мережі органів влади, правоохоронних структур та військових підрозділів у зоні АТО. Про це повідомляє Луганська обласна військово-цивільна адміністрація з посиланням на Управління СБУ в Луганській області.

Згідно з інформацією УСБУ, з січня поточного року у місцевих користувачів Інтернету, у т.ч. державних структур, дедалі частіше стали виникати проблеми з Інтернетом, які перешкоджали їх нормальній роботі. Інтернет-провайдер, що їх обслуговує, звернувся до СБУ.

“Оперативники встановили, що на частоті цього провайдера незаконно працював ще один місцевий оператор телекомунікаційних послуг. Не бажаючи отримувати ліцензію, конкурент нелегально встановив антенне устаткування. Несанкціоноване використання радіочастотного ресурсу спричинило порушення в роботі легального провайдера та блокування передачі інформації користувачами, серед яких силові відомства та органи державної влади Луганської області”, - йдеться у повідомленні.

Незаконно діючий радіоелектронний засіб виявлено та вилучено. Слідчим підрозділом СБУ відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 361 Кримінального кодексу України - “Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку”. Тривають слідчі дії.

Liked the article?
Help us be even more cool!