ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Київщині знайшли мертвим суддю, який розглядав справу Шеремета

13.09.2021, 09:48
Фото – Національна поліція
Фото – Національна поліція

Знайдений мертвим 11 вересня в селі Погреби під Києвом суддя Віталій Писанець вів судовий процес у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета і неодноразово продовжував арешти підозрюваним у скоєнні цього злочину, повідомляє Радіо Свобода.

Поліція Київщини підтвердила факт смерті одного зі столичних суддів у селі Погреби Броварського району, проте про обставини смерті судді в оприлюдненому 12 вересня офіційному повідомленні поліції не йдеться. Однак відомо, що кримінальне провадження здійснює Державне бюро розслідувань.

Суддю Печерського районного суду Києва Віталія Писанця 11 вересня знайшли мертвим у будинку в селі Погреби Київської області. Причини смерті має визначити експертиза, повідомляє Громадське.

За інформацією джерела видання в правоохоронних органах, 11 вересня ввечері до поліції надійшло повідомлення про те, що в селі Погреби в будинку без свідомості виявили Віталія Писанця.

Слідчо-оперативна група з'ясувала, що Писанець – суддя Печерського районного суду Києва. Він там відпочивав разом зі слідчим Солом'янського управління Нацполіції Євгеном Хоменком та Онопенком П. В. (військовий пенсіонер у відставці, має посвідчення адвоката, що не діє), розповів співрозмовник.

Слідчі ДБР відкрили справу за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу, розповіла виданню речниця ДБР Ольга Чиканова. Зараз правоохоронці проводять невідкладні слідчі дії, зокрема й експертизи.

Як повідомляв ІМІ, Павло Шеремет загинув у Києві 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що Національна поліція затримала та оголосила обґрунтовану підозру фігурантам справи щодо вбивства Павла Шеремета. Нині серед підозрюваних – сержант Сил спеціальних операцій Андрій Антоненко (Riffmaster), військовий медик Яна Дугарь та волонтерка Юлія Кузьменко. Вони заявляють про непричетність до вбивства. Кузьменко зараз перебуває під нічним домашнім арештом, Антоненко – під цілодобовим, Дугарь – під заставою в розмірі 168 тис. 160 грн.

Liked the article?
Help us be even more cool!