ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Книжковому арсеналі активісти розгорнули плакати із закликом до відставки Ткаченка

23.06.2023, 16:08
Фото – Громадське радіо
Фото – Громадське радіо

На Книжковому арсеналі в Києві під час однієї з дискусій, на якій присутній міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, активісти розгорнули плакати із закликом про його відставку.

Про це повідомляє Громадське радіо.

Група активістів під час заходу "Критичність моменту: державна політика у сфері книговидання" у такий спосіб висловила свою незгоду з реакцією прем’єра-міністра України Дениса Шмигаля на петицію про відставку Ткаченка (раніше Шмигаль заявив, що, на його думку, немає досить підстав для того, щоб він ініціював звільнення з посади міністра культури й інформаційної політики Олександра Ткаченка).

"Колеги, які тримають плакати, якщо ви хочете зі мною поговорити – післязавтра. Щоб ви не втомлювалися просто. Я вас бачу", – сказав учасникам акції Ткаченко.

Активісти наголосили на низці претензій, що сформувалися в суспільстві до Олександра Ткаченка. Це, зокрема, правила виїзду за кордон для українських артистів, ситуація, що склалася навколо Довженко-центру, ставлення до російської культури, відсутність охорони пам’яток і музеїв під час війни, репрезентація української культури як бренду, розподілення бюджету тощо.

Як повідомляв ІМІ, петиція на сайті Кабінету Міністрів України із закликом до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля ініціювати звільнення міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка набрала необхідні для розгляду 25 тисяч голосів.

11 листопада 2021 року міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко написав заяву про відставку. Причиною, за його словами, є рішення забрати Держкіно в Міністерства культури та інформполітики й передати його в управління Кабміну, а також сума, яку передбачено в держбюджеті-2022 на культуру.

Проте Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики не підтримав наміру Ткаченка піти у відставку, його заяву офіційно не зареєстрували у Верховній Раді. Ткаченко призначений міністром у 2020 році.

Liked the article?
Help us be even more cool!