ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Комітет і фракція "Слуг" не підтримують відставки Ткаченка

16.11.2021, 15:24
Фото: фейсбук Олександра Ткаченка
Фото: фейсбук Олександра Ткаченка

Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики не підтримує наміру Олександра Ткаченка піти у відставку з посади міністра культури та інформаційної політики України. Про це заявив голова комітету Микита Потураєв (фракція "Слуга народу"), передає Інтерфакс-Україна.

"Наш комітет не підтримує цієї заяви (Ткаченка про відставку. – Ред.). У нас була розмова з паном Олександром, і ми сподіваємося, що всі розбіжності буде вирішено належним чином і міністерство продовжить працювати на чолі з нинішнім міністром Ткаченком. Такою є позиція, наскільки мені відомо, всіх членів нашого комітету", – сказав він журналістам у кулуарах парламенту у вівторок.

Зі свого боку заступниця голови комітету Євгенія Кравчук уточнила, що цю заяву міністра ще не зареєстровано в парламенті офіційно, а тому комітет ще не отримав її для подальшого розгляду.

(Напередодні голова Верховної Ради Руслан Стефанчук сказав, що Рада отримала заяву Олександра Ткаченка про відставку.)

За її словами, члени комітету планують 17 листопада зустрітися з Ткаченком для "отримання ясності з кадрового питання" та обговорення перспектив бюджету на 2022 рік для гуманітарної сфери та креативних індустрій.

Кравчук додала, що фракція "Слуги народу" також не підтримує можливої відставки Ткаченка.

"Я думаю, що протягом найближчих днів це буде вирішено. Моя думка: пан Ткаченко відповідає обійманій посаді. Можливо, це його рішення було досить емоційним: він був за кордоном на засіданні ЮНЕСКО щодо спадщини. Можливо, коли емоції вщухли, можна було це переосмислити", – сказала Кравчук.

Водночас вона назвала передчасною можливість обговорювати потенційних кандидатів на посаду міністра "доти, доки не буде на 100% вирішено, що він (Ткаченко) таки йде за власним бажанням".

Як повідомляв ІМІ, 11 листопада міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко написав заяву про відставку. Причиною, за його словами, є рішення забрати Держкіно в Міністерства культури та інформполітики й передати його в управління Кабміну, а також сума, яку передбачено в держбюджеті-2022 на культуру.

Liked the article?
Help us be even more cool!