ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Буковині священик УПЦ МП під час зйомки забрав у журналістки телефон

11.03.2019, 10:47
Фото - dilovamova.com

10 березня під час зборів релігійної громади в селі Рингач Чернівецької області священик Української православної церкви Московського патріархату перешкоджав журналістці інтернет-видання “Чернівці.Online” Галині Єреміці.

Про це вона повідомила представниці ІМІ в Чернівецькій області.

Під час зборів розглядалося питання про перехід громади вірян від Московського патріархату до Православної церкви України, яке не обійшлося без суперечок і штовханини.

“На території церкви на мене напав священик УПЦ МП. Під час проведення мною відеозйомки зборів отець Серафим вирвав у мене з рук мобільний телефон, яким я здійснювала зйомку, і засунув його собі в кишеню, через що відеофіксація була припинена”, - розповіла Галина Єреміца.

Крім того, за словами журналістки, представники поліції, які охороняли громадський порядок, не вжили жодних заходів, аби припинити протиправні дії щодо неї.

Журналістка написала заяву в поліцію щодо перешкоджання своїй професійній діяльності. Також Галина Єреміца звернулася до поліції щодо бездіяльності силовиків під час вищезазначеного інциденту.

Нагадаємо, це вже не перший інцидент перешкоджання виконанню професійних обов’язків журналіста на Буковині під час висвітлення зборів релігійних громад.

Як повідомляв ІМІ, 27 січня в селі Васловівці Чернівецької області під час проведення зборів щодо переходу від Московського патріархату до ПЦУ віряни російської церкви перешкоджали журналістці інтернет-видання “Чернівці.Online” Галині Єреміці вести зйомку події.

7 лютого у смт Глибока (Чернівецька область) під час пікету представники та прихильники УПЦ МП не пропустили представників ЗМІ на зустріч із головою районної держадміністрації.

17 лютого в місті Сторожинці Чернівецької області група вірян та представників духовенства УПЦ МП перешкоджала виконанню професійних обов’язків журналістки інтернет-видання “Чернівці.Online” Галині Єреміці.

Liked the article?
Help us be even more cool!