ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Буковині представники УПЦ МП перешкоджали журналістці знімати збори вірян

18.02.2019, 10:52

17 лютого в місті Сторожинці Чернівецької області група вірян та представників духовенства Української православної церкви Московського патріархату перешкоджала виконанню професійних обов’язків журналістки інтернет-видання “Чернівці.Online” Галині Єреміці. Про це вона повідомила представниці ІМІ в Чернівецькій області.

Інцидент стався під час висвітлення зібрання прихильників церкви, на якому були присутні і представники ЗМІ.

“Коли я підійшла до отця Василія, він помітив, що я здійснюю відеозапис, та привітався зі мною із сарказмом. Я продовжувала відеозйомку, та віряни продовжували кричати і шарпати мене за верхній одяг, вимагали припинити відеозйомку, виражались у мій бік словами “провокаторка”, “проплачена від влади” тощо, – розповіла Єреміца. – Я повідомила, що є журналісткою, і на їх вимогу представила посвідчення, яке вони вирвали в мене із рук”.

За словами журналістки, поки віряни перешкоджали її діяльності, вона намагалася покликати правоохоронців. Проте вони, за словами Галини, не відреагували на її звернення.

Після інциденту Галина Єреміца написала заяву до поліції.

Як повідомляється на сайті Головного управління Нацполіції в Чернівецькій області, правоохоронці перевіряють інформацію про перешкоджання журналістці.

“В процесі моніторингу мережі Інтернет працівники Ситуаційного центру обласного управління Нацполіції виявили в одній із соціальних мереж допис про перешкоджання журналістській діяльності кореспондентці одного із місцевих онлайн-видань. Зокрема, у розміщеному матеріалі зазначено, що під час зборів релігійної громади у місті Сторожинець віряни перешкоджали роботі журналістки. Крім цього, дописувачка вказала, що присутні на місці інциденту поліцейські не реагували на вказане порушення”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляв ІМІ, 27 січня в селі Васловівці Чернівецької області під час проведення зборів щодо переходу від Московського патріархату до ПЦУ віряни російської церкви перешкоджали журналістці інтернет-видання “Чернівці.Online” Галині Єреміці вести зйомку події.

7 лютого у смт Глибока (Чернівецька область) під час пікету представники та прихильники УПЦ МП не пропустили представників ЗМІ на зустріч із головою районної держадміністрації.

Liked the article?
Help us be even more cool!