ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Буковині представники російської церкви не пустили журналістів на зустріч з головою РДА

08.02.2019, 10:31
Фото – Фейсбук Галини Єреміци

У смт Глибока (Чернівецька область) 7 лютого під час пікету представники та прихильники Російської православної церкви (УПЦ МП) не пропустили представників ЗМІ на зустріч з головою районної держадміністрації.

Про це представниці ІМІ в Чернівецькій області повідомила журналістка інтернет-видання “Чернівці.Online” Галина Єреміца.

Мирна хода вірян переросла в пікет під стінами райдержадміністрації, де представники РПЦ зібрались, аби заявити, що Українська православна церква Московського патріархату досі існує.

Після виступів натовп рушив у будівлю РДА для нібито “таємної зустрічі представників духовенства з головою Ради”. Журналістів заблокували на сходах, не даючи змоги потрапити до кабінету голови РДА, розповіла Єреміца.

“Чоловік 20–30 стали стіною, щоб не пропустити представників ЗМІ на другий поверх, де розміщується кабінет голови РДА. Я попередила, що є журналісткою і щоб вони не перешкоджали моїй роботі. Однак натомість отримала обвинувачення, що це журналісти винні у всіх негараздах, які відбуваються в країні. Дехто навіть почав мене хрестити, наче я нечиста сила”, – розповіла Єреміца.

Знімаючи все, що відбувається у прямому ефірі, журналістка неодноразово закликала представників духовенства і вірян не порушувати закон і дати змогу ЗМІ виконувати свою роботу.

Присутні на пікеті представники поліції, за словами журналістки, на перешкоджання її діяльності не реагували.

“Поліція мала одразу забезпечити мені й іншим колегам вільний доступ до приміщення РДА, де відбувалася суспільно важлива подія. Замість цього вони вступили в довгі дискусії з порушниками, а ми так і лишилися на сходах”, – зазначила журналістка.

Письмової заяви щодо подій Галина Єреміца до правоохоронних органів не надавала.

У прес-службі Нацполіції в Чернівецькій області представниці ІМІ повідомили, що жодних заяв або порушень щодо перешкоджання журналістській діяльності під час пікету в Глибоці вони не фіксували.

Як повідомляв ІМІ, 27 січня у селі Васловівці Чернівецької області під час проведення зборів щодо переходу від Московського патріархату до ПЦУ віряни російської церкви перешкоджали журналістці інтернет-видання “Чернівці.Online” Галині Єреміці вести зйомку події

Liked the article?
Help us be even more cool!