ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Буковині віряни російської церкви перешкоджали журналістам

28.01.2019, 12:49
Фото - chernivtsi.online

У селі Васловівці Чернівецької області 27 січня під час проведення зборів щодо переходу від Московського патріархату до ПЦУ віряни російської церкви напали на місцевих журналістів і перешкоджали зйомкам. Про це повідомила Укрінформу журналістка інтернет-видання “Чернівці.Online” Галина Єреміца, якій перешкоджали.

“Під час зборів, які відбувалися в місцевій школі, громада прийняла рішення ще раз запросити місцевого священика вже “на камеру”, який був проти зібрання. Для цього відправили ініціативну групу зборів разом із присутніми журналістами в місцеву церкву. Там було близько 40 вірян зі священиками та прислужниками церкви. Я знімала на телефон, а інший оператор – на відеокамеру. Але вже в церкві на нас буквально напали віряни з прокльонами, намагалися видерти у мене телефон, обзивали розкольниками тощо. Хоча я їм одразу ж пред’явила своє посвідчення і попередила, щоб не перешкоджали журналістській діяльності”, – розповіла Єреміца. 

Місцевий священик так і не погодився прийти на загальні збори громади.

Крім того, журналістка розповіла, що в храмі були представники поліції, “однак вони на перешкоджання журналістам не реагували”, повідомляє “Чернівці.Online”.

Нацполіція в Чернівецькій області повідомила, що під час зборів парафіян у селі Васловівці на Заставнівщині до поліції звернулася кореспондентка одного з чернівецьких інтернет-порталів та заявила про перешкоджання її журналістській діяльності з боку вірян.

“Наразі працівники Заставнівського відділення поліції перевіряють отриману інформацію. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ознаками правопорушення, передбаченого статтею 171 ("Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів Кримінального кодексу України”), – йдеться в повідомленні поліції.

У коментарі ІМІ Галина Єреміца повідомила, що поліція внесла відомості про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Її заяву внесено до ЄРДР за ст. 171 ККУ (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), повідомив Єреміці сьогодні слідчий Заставнівського районного відділу поліції.

Liked the article?
Help us be even more cool!