ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

МІП просить Google і YouTube не видаляти відео про Крим на вимогу Росії

06.02.2019, 13:59

Міністерство інформаційної політики України (МІП) повідомило компанії Google і YouTube про “спроби зловживання російською стороною інструментами сервісу відеохостингу YouTube з метою обмеження свободи слова”.

У листі, копію якого має у своєму розпорядженні Крим.Реалії, українське міністерство нагадало про анексію Росією Криму, що триває вже п'ятий рік, та окупацію територій Донецької і Луганської областей, яка була здійснена "шляхом відкритої збройної та гібридної агресії".

“Протягом цих років Росія продовжує цілеспрямовану політику репресій і переслідування громадян України, які живуть у цих регіонах, придушення будь-яких проявів свободи мислення і критичного ставлення до окупаційної влади”, – мовиться в документі.

У міністерстві зазначили, що останніми роками Росія використовує правила спільноти YouTube для видалення інформації, що “висвітлює реальну ситуацію в окупованому Криму, зокрема в частині переслідування громадян України, які мимоволі стали заручниками нелюдського режиму Росії”.

Як приклад у МІП назвали лист від служби юридичної підтримки YouTube кримському “Центру журналістських розслідувань”, у якому відеохостинг вимагає видалити відео про кримськотатарського правозахисника Еміра-Усеїна Куку, якого Росія тримає в ув'язненні. Водночас юридична підтримка YouTube посилається на відповідний лист російського Роскомнагляду.

У Мінінформі зазначили, що відео не містить якихось порушень або закликів, а зареєстрований в Україні “Центр журналістських розслідувань” не підпадає під юрисдикцію Росії, тому скарга Роскомнагляду “має свідомо неправдивий і маніпулятивний характер, спрямований на приховування правди про злочини Росії та зловживання правилами співтовариства YouTube в інтересах Кремля”.

Раніше “Центр журналістських розслідувань” оприлюднив копію листа від служби юридичної підтримки YouTube з вимогою видалити відео, яке, за заявою Роскомнагляду, “містить заклики до здійснення екстремістської діяльності”.

У службі юридичної підтримки YouTube поки публічно не коментували заяву Міністерства інформаційної політики України.

Liked the article?
Help us be even more cool!