ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мінкульт відмовив низці журналістів в акредитації на обговорення законопроєкту "про дезінформацію"

27.01.2020, 14:31

Міністерство культури молоді та спорту повідомило, що в обговоренні законопроєкту про дезінформацію візьмуть участь 50–60 медіаюристів, представників ЗМІ та міжнародних організацій. Загалом відомство отримало близько 200 заявок на участь у заході.

У пресслужбі Міністерства культури молоді та спорту “Детектору медіа” повідомили, що формат заходу та приміщення не дозволяють вмістити велику кількість людей. 

“Тому декому з тих, хто подали заявку (а їх було близько 200 осіб), відмовили. Стратегічна сесія ефективна, коли в ній беруть участь 50–60 чоловік. Саме стільки учасників братимуть участь у заході. Організатори намагалися створити рівномірне представлення різних стейкхолдерів. Очевидно, коли стоїть вибір між представником ООН та, наприклад, ГО “Заборона”, рішення могли прийняти на користь першої організації. До того важливо було розподілити учасників так, щоб були присутні і медіа, і медіаюристи, і міжнародні організації тощо”, – повідомили в міністерстві.

Редакторка проєкту “Заборона” Юліана Скібіцька, координатор центру “Дiй-Краматорськ” Андрій Романенко, журналіст ГО “Актуальна правда” Сергій Медяник повідомили у фейсбуці, що МКМС відмовило їм в акредитації на подію. Андрій Романенко розповів, що на обговорення також не акредитували журналістку та керівницю агентства Вчасно Марію Давиденко, головну редакторку міських сайтів CitySites Ганну Мурликіну та головну редакторку газети “Приазовский рабочий” Олену Калайтан.

Як повідомляв ІМІ, 20 січня Міністерство культури, молоді та спорту України запросило 28 січня на обговорення проєкту закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення національної інформаційної безпеки та права на доступ до достовірної інформації”. На своєму сайті Мінкульт виклав порівняльну таблицю цього законопроєкту.

21 січня громадська організація “Інститут масової інформації” підготувала короткий аналіз так званого законопроєкту “про дезінформацію”, який було опубліковано 20 січня на сайті Міністерства культури, молоді та спорту України.

Liked the article?
Help us be even more cool!