ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мінкульт продовжить публічні обговорення законопроєкту про дезінформацію – Бородянський

03.02.2020, 10:53
Фото – suspilne.media
Фото – suspilne.media

Міністерство культури, молоді та спорту продовжить етап публічних обговорень законопроєкту про протидію дезінформації. Про це повідомив міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський на своєму каналі в телеграмі, інформує Інтерфакс-Україна.

“Міністерство культури, молоді та спорту планує продовжити доопрацювання законопроєкту про протидію дезінформації. Наразі він проходить тільки перший етап публічних обговорень, і ми дійшли висновку, що цей етап має бути продовжений", – повідомив міністр.

Він наголосив, що на сьогодні є лише проєкт майбутнього закону, який широко обговорює професійна спільнота.

“Уже проведена перша стратегічна сесія, де були виявлені основні блоки питань, які викликають дискусії і потребують додаткових професійних обговорень. Тільки після цього етапу законопроєкт буде доопрацьований та винесений на розгляд уряду”, – заявив міністр.

“Це буде прозорий процес, і перед внесенням законопроекту у Верховну Раду обґрунтовані пропозиції міністерств, професіоналів, громадськості та наших міжнародних партнерів будуть враховані”, – додав він.

Як повідомляв ІМІ, 20 січня Міністерство культури, молоді та спорту України виклало на своєму сайті порівняльну таблицю проєкту закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення національної інформаційної безпеки та права на доступ до достовірної інформації” і запросило на 28 січня на обговорення цього законопроєкту.

27 січня представники медійної спільноти та громадських організацій рекомендували Міністерству культури, молоді та спорту утриматися від реєстрації законопроєкту “про дезінформацію” в парламенті.

27 січня Комісія з журналістської етики (КЖЕ) оприлюднила заяву з вимогою до уряду та Міністерства культури, молоді та спорту – зняти з розгляду так званий законопроєкт щодо дезінформації та розпочати процес підготовки законодавчих змін з нуля.

“Репортери без кордонів” вважають законопроєкт про дезінформацію (“Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення національної інформаційної безпеки та права на доступ до достовірної інформації”) таким, що може “становити загрозу для свободи преси”.

Liked the article?
Help us be even more cool!