ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Міністр фінансів заявив, що будь-які конфлікти з журналістами вважає неприпустимими

05.10.2021, 18:00
Фото – Сьогодні
Фото – Сьогодні

Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що керівництво Укрексімбанку мало зробити все для того, щоб не допустити навіть теоретичного конфлікту з журналістами, та закликав до справедливого вирішення цього конфлікту з повагою до цінностей свободи слова.

Так він прокоментував Інтерфаксу-Україна конфлікт між керівництвом банку та журналістами програми розслідувань “Схеми”.

“Наразі треба зробити максимум для того, щоб вихід із конфлікту був знайдений справедливий і з повною повагою до цінностей свободи слова”, – сказав він.

Марченко зазначив, що його неприємно здивувала вся ця ситуація. “Я вважаю, що будь-які конфлікти з журналістами неприпустимі! Очевидно і зрозуміло, що журналісти мають право і повинні ставити будь-які запитання, а всі представники держави зобов'язані й мають відповідати на ці запитання настільки, наскільки це можливо”, – наголосив міністр.

Він повідомив, що запросив повну інформацію про те, що сталося. “Має бути і реакція правоохоронців, оскільки журналісти подали відповідну заяву”, – додав міністр фінансів.

Як повідомляв ІМІ, 4 жовтня в Києві співробітники державного Укрексімбанку напали на знімальну групу “Схем” під час запису інтерв’ю з головою правління фінустанови Євгеном Мецгером прямо в його кабінеті.

Поліція Києва розпочала кримінальне провадження за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів програми “Схеми” (ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України).

Укрексімбанк звинуватив журналістів “Схем” у протиправному заволодінні інформацією з обмеженим доступом (банківською таємницею) і порушенні Кодексу етики українського журналіста.

4 жовтня журналістів програми “Схеми” запросили на допит як потерпілих для встановлення всіх обставин події в Укрексімбанку під час запису інтерв'ю з головою правління Євгеном Мецгером.

Liked the article?
Help us be even more cool!