ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мін'юст Білорусі подав позов про ліквідацію ПЕН-клубу

23.07.2021, 10:26
Фото – Білоруський ПЕН-клуб
Фото – Білоруський ПЕН-клуб

Міністерство юстиції Білорусі подало позов до Верховного суду країни щодо ліквідації Білоруського ПЕН-центру, стосовно нього вже порушено цивільну справу.

Про це повідомила у фейсбуці заступниця голови ПЕН-центру Тетяни Нядбай, повідомляє Укрінформ.

У листі із суду йдеться, що за позовом Мін'юсту порушено цивільну справу. Адресатів також просять з'явитися на допит о 10-й годині ранку 20 липня для підготовки до судового процесу (притому, що лист прийшов в організацію тільки 22 липня).

22 липня стало відомо, що Білоруський ПЕН-центр, очолюваний нобелівським лауреатом Світланою Алексієвич, звинуватив владу в репресіях проти діячів культури. У звіті організації зазначається, що за перше півріччя нинішнього року зафіксовано понад 620 порушень щодо представників культури, тобто вже трохи більше, ніж за весь попередній рік.

Як повідомляв ІМІ, 20 липня в Білорусі арештували рахунок і обшукали офіс ПЕН-клубу. 

21 липня стало відомо, що Міністерство юстиції республіки Білорусь подало до Верховного Суду позовну заяву про ліквідацію Білоруської асоціації журналістів.

18 липня БАЖ повідомила, що в Білорусі за 10 днів у редакціях ЗМІ та в їхніх співробітників проведено понад 60 обшуків.

14 липня по всій Білорусі відбулися масові обшуки та затримання активістів, правозахисників та журналістів. Зокрема, обшуки відбулися в офісах щонайменше 13 громадських організацій, серед яких правозахисний центр “Вясна”, Білоруська асоціація журналістів, благодійний проєкт “Імена”, рух “За свободу”, Центр правової трансформації Lawtrand, Білоруський Гельсінський комітет, Асоціація білорусів світу “Батьківщина”, “Гендерні перспективи”, Офіс європейської експертизи й комунікацій, Союз білоруських письменників, Білоруський народний фронт, Центр економічних досліджень BEROC.

Liked the article?
Help us be even more cool!