ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Microsoft попереджає, що Росія взимку посилить кібератаки на Україну та її партнерів

05.12.2022, 10:27
Фото – pexels.com / Salvatore De Lellis
Фото – pexels.com / Salvatore De Lellis

Взимку Росія активізує свою кібернетичну діяльність, намагаючись вплинути на країни, які надають підтримку Україні. Про це пише Bloomberg із посиланням на дані Microsoft, повідомляє Укрінформ.

“Москва посилить свої кібернетичні зусилля, чинячи тиск на джерела як внутрішньої, так і зовнішньої військової та політичної підтримки України”, – йдеться в матеріалі.

Керівник центру аналізу цифрових загроз Microsoft Клінт Вотс закликав користувачів готуватися до посилення російської шкідливої кібернетичної діяльності взимку.

За його словами, разом з ракетними ударами по цивільних об’єктах в Україні Росія також чинила кібернетичні напади на українські та іноземні ланцюжки постачання й проводила “кібернетичні операції впливу”.

Мета цих дій Росії – “підірвати політичну підтримку України у ЄС, США та НАТО й розхитати впевненість та рішучість жителів України”.

Утім, на переконання Microsoft, зусилля Росії із заохочення громадського неспокою через високі ціни на енергоресурси та інфляцію в Європі досі мали обмежений вплив, однак вони “вказують на тактику, яка може застосовуватися активніше взимку”.

Вотс наголосив, що росіяни намагаються посилити деякі наративи онлайн за допомогою пов’язаних з державою ЗМІ та сторінок у соціальних мережах, зокрема розхитуючи довіру до демократичних інститутів та виборних посадовців.

Як повідомляв ІМІ, 10 листопада Microsoft заявила, що хакери, пов'язані з російськими військовими, вчинили в жовтні кілька атак на українські та польські транспортні й логістичні організації. 

7 квітня Microsoft заявила, що зірвала спроби хакерів, пов'язаних з військовою розвідкою РФ, проникнути в українські, європейські та американські об'єкти.

У звіті компанії Microsoft повідомлялося, що безпосередньо перед вторгненням Росії в Україну щонайменше шість хакерських угруповань, пов'язаних з РФ, вчинили 237 кібератак проти українських підприємств та державних установ.

Раніше міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що Microsoft співпрацюватиме з українським урядом щодо документування воєнних злочинів, скоєних російськими загарбниками.

У червні президент Microsoft Бред Сміт заявив, що на тлі повномасштабного вторгнення російських військ в Україну спецслужби РФ ведуть кібервійну проти України та коаліції держав, які підтримують українців. У Microsoft виявили спроби російського кібервтручання у 128 організацій 42 країн світу.

Liked the article?
Help us be even more cool!