ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Microsoft повідомив, що російські хакери атакували союзників України у 42 країнах

23.06.2022, 13:45
Фото - pexels.com/Salvatore De Lellis
Фото - pexels.com/Salvatore De Lellis

На тлі повномасштабного вторгнення російських військ в Україну спецслужби рф ведуть кібервійну проти України та коаліції держав, які підтримують українців. У Microsoft виявили спроби російського кібервтручання у 128 організацій 42 країн світу.

Про це розповів президент Microsoft Бред Сміт, повідомляє Громадське.

Основними цілями росії у цих кібератаках були США та Польща, де координується значна частина матеріально-технічного забезпечення військової та гуманітарної допомоги Україні. Окрім того, діяльність російських хакерів також була спрямована проти країн Балтії.

Протягом останніх двох місяців подібна діяльність почастішала щодо комп’ютерних мереж у Данії, Норвегії, Фінляндії, Швеції та Туреччині та міністерств закордонних справ інших країн НАТО.  

За даними Microsoft, росіяни надають пріоритет урядам країн, але у список цілей для кібератак також потрапляли аналітичні центри, гуманітарні організації, ІТ-компанії, постачальники енергії та інші критично важливі інфраструктури.

Кібератаки росіян з початку активної війни, які зафіксували Microsoft, були успішні у 29% випадків. У чверті з цих успішних випадків є підтвердження вилучення даних організації. Хоча, як зазначає Microsoft, цей показник може бути заниженим.

Також для підтримки своїх військових зусиль в Україні росіяни проводять глобальні операції з кібервпливу, поєднуючи тактику КДБ з новими цифровими технологіями та інтернетом. Зокрема, росія діє у соцмережах, просуваючи неправдиві наративи, наприклад про “біолабораторії в Україні”.

Так, російські спецслужби націлюються на чотири різні аудиторії:

  • російське населення — для підтримки військових зусиль;
  • на українське населення — щоб підірвати впевненість у готовності та здатності країни протистояти російським атакам;
  • на американське та європейське населення — щоб підірвати єдність Заходу та відвернути критику російських воєнних злочинів;
  • населення інших країн — потенційно для збереження їхньої підтримки в Організації Об’єднаних Націй та на інших платформах.
Liked the article?
Help us be even more cool!