ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Microsoft звинувачує російських хакерів в атаках на Польщу та Україну

11.11.2022, 10:13
Фото – pexels.com / Salvatore De Lellis
Фото – pexels.com / Salvatore De Lellis

Хакери, пов'язані з російськими військовими, у жовтні вчинили кілька атак на українські та польські транспортні й логістичні організації. Про це заявила 10 листопада корпорація Microsoft, повідомляє Укрінформ із посиланням на CNN.

Хакерські атаки, вчинені під керівництвом ГРУ РФ, завдали шкоди транспортним та логістичним компаніям у Польщі й Україні, заявив представник Microsoft в інтерв'ю CNN, не коментуючи масштабів завданих збитків.

Зазначається, що у 2015 і 2016 роках ці самі хакери спричиняли відімкненням електроенергії в деяких частинах України.

Пов'язані з ГРУ атаки сигналізують про “підвищений ризик для організацій, які безпосередньо постачають чи транспортують гуманітарну або військову допомогу до України”, йдеться в заяві Microsoft.

Як повідомляв ІМІ, 7 квітня 2022 року корпорація Microsoft заявила, що зірвала спроби хакерів, пов'язаних з військовою розвідкою РФ, проникнути в українські, європейські та американські об'єкти.

У звіті компанії Microsoft повідомлялося, що безпосередньо перед вторгненням Росії в Україну щонайменше шість хакерських угруповань, пов'язаних з РФ, вчинили 237 кібератак проти українських підприємств та державних установ.

Раніше міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що компанія Microsoft співпрацюватиме з українським урядом щодо документування воєнних злочинів, скоєних російськими загарбниками.

У червні президент Microsoft Бред Сміт заявив, що на тлі повномасштабного вторгнення російських військ в Україну спецслужби РФ ведуть кібервійну проти України та коаліції держав, які підтримують українців. У Microsoft виявили спроби російського кібервтручання у 128 організацій 42 країн світу.

Liked the article?
Help us be even more cool!