ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Microsoft запобігла російським кібератакам на держоргани та медіа в Україні

08.04.2022, 11:08
Фото - blog.lumen.com
Фото - blog.lumen.com

Корпорація Microsoft заявила, що зірвала спроби хакерів, пов'язаних з військовою розвідкою рф, проникнути в українські, європейські та американські об'єкти.

Про це йдеться в заяві компанії, повідомляє Укрінформ.

Зазначається, що група хакерів Strontium використовувала сім інтернет-доменів, щоб шпигувати за державними органами та аналітичними центрами в ЄС та США, а також за українськими установами, включно зі ЗМІ.

Отримавши дозвіл суду, Microsoft взяла під контроль ці інтернет-домени, чим зменшила їх використання хакерами Strontium і отримала можливість завчасно сповіщати потенційних жертв.

У Microsoft вважають, що Strontium намагався встановити довгостроковий доступ до систем, забезпечити тактичну підтримку вторгнення та вивести конфіденційну інформацію. Корпорація повідомила уряд України про виявлену активність та вжиті заходи.

Як повідомляв ІМІ, 2 квітня СБУ повідомила, що найбільша кількість російських кібератак на ресурси органів державної влади та військового управління України припала у ніч повномасштабної вторгнення рф. Ворог хотів знищити весь кіберзахист України. Так, у ніч вторгнення кіберфахівці виявили та нейтралізували понад 120 потужних кібератак на держресурси.

Liked the article?
Help us be even more cool!