ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мер Запоріжжя відмовився ставити на голосування питання про присутність журналістів на сесії

22.12.2020, 13:02
Фото - chesno.org
Фото - chesno.org

Міський голова Запоріжжя Володимир Буряк відмовився виносити на голосування питання про присутність на сесії журналістів, повідомляє сайт міста Запоріжжя 061.ua.

Так, під час другої позачергової сесії Запорізької міської ради восьмого скликання, що відбулася 21 грудня, депутати підняли питання допуску журналістів до сесійної зали під час карантинних обмежень і запропонували поставити його на голосування. Однак переобраний міський голова Запоріжжя Володимир Буряк відмовився це зробити. 

Як пише видання, депутат міськради Олександр Константинов просив поставити на голосування питання про допуск журналістів до сесійної зали і запропонував розмістити їх на балконі на певній відстані один від одного і від депутатів.

У свою чергу, міський голова став розповідати, що масові заходи заборонені, а журналісти не є представниками органів місцевого самоврядування. Рішення не ставити питання на голосування підтримали депутати від партії Володимира Буряка “Єднання”, головою якої є головний редактор телеканала Z Олександр Коваленко. Саме цей телеканал проводить онлайн-трансляції сесій міськради.

Тим не менш, ще один депутат, Роман Таран, запропонував поставити питання на голосування, але у підсумку депутатам відмовили і представникам ЗМІ запропонували обмежитися онлайн-трансляцією.

Як повідомляв ІМІ, 21 грудня друга сесія Запорізької міськради пройшла без участі журналістів.

1 грудня перша сесія Запорізької міської ради відбулася також без присутності представників ЗМІ та громадськості у зв’язку з карантинними обмеженнями.

15 грудня журналістів не допустили на засідання Запорізької облради, на якому зібралася частина депутатів під охороною невідомих та обрала головою облради Віталія Боговіна від партії “Слуга народу”.

4 листопада двох запорізьких журналістів не пустили на  позачергову сесію міськради, яка також не транслювалася онлайн. Тоді юрист ІМІ Алі Сафаров наголосив, що, згідно зі статтею 25 ЗУ “Про інформацію”, де зазначені права журналістів, внесені зміни, в яких прямо зазначено право журналістів перебувати в місцях, в яких оголошено карантин. Тобто, за його словами, обмеження журналістів до доступу на сесію під приводом карантину є незаконними й не відповідають вимогам чинного законодавства.

Чому недопуск журналіста через карантин на сесію міськради є злочином – читати тут.

Liked the article?
Help us be even more cool!