ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Друга сесія Запорізької міськради пройшла без журналістів

21.12.2020, 14:29
Фото – zp.gov.ua
Фото – zp.gov.ua

Друга позачергова сесія Запорізької міської ради 21 грудня пройшла без участі журналістів та громадськості у зв’язку з карантинними обмеженнями.

Про обмеження кількості учасників сесії Запорізька міськрада повідомила ще 18 грудня на своєму сайті.

“В умовах карантину, який продовжується не лише в Запоріжжі, а й в усій країні, сесія міської ради відбудеться з мінімальною кількістю учасників. У засіданні візьмуть участь лише депутати міської ради та деякі представники виконавчої влади. Участь, присутність представників ЗМІ та громадськості, а також помічників депутатів в умовах карантинних обмежень не передбачається”, – йшлося в повідомленні міськради. 

Водночас для охочих мали забезпечити пряму трансляцію сесії на телеканалі Z.

Повідомлення на сайті щодо недопуску журналістів від 18 грудня повністю дублює інформацію про правила проведення першої позачергової сесії Запорізької міськради, опубліковане 30 листопада.

Як повідомляв ІМІ, 1 грудня перша сесія Запорізької міської ради відбулася без присутності представників ЗМІ та громадськості у зв’язку з карантинними обмеженнями.

15 грудня журналістів не допустили на засідання Запорізької облради, на якому зібралася частина депутатів під охороною невідомих та обрала головою облради Віталія Боговіна від партії “Слуга народу”.

4 листопада двох запорізьких журналістів не пустили на  позачергову сесію міськради, яка також не транслювалася онлайн. Тоді юрист ІМІ Алі Сафаров наголосив, що, згідно зі статтею 25 ЗУ “Про інформацію”, де зазначені права журналістів, внесені зміни, в яких прямо зазначено право журналістів перебувати в місцях, в яких оголошено карантин. Тобто, за його словами, обмеження журналістів до доступу на сесію під приводом карантину є незаконними й не відповідають вимогам чинного законодавства.

Liked the article?
Help us be even more cool!