ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Запоріжжі журналістів не пустили на засідання облради, де частина депутатів обрала її голову

16.12.2020, 12:03
Фото – Євгенія Назарова / Радіо Свобода
Фото – Євгенія Назарова / Радіо Свобода

Журналістів не допустили 15 грудня на засідання Запорізької облради, на якому зібралася частина депутатів під охороною невідомих та обрала головою облради Віталія Боговіна від партії “Слуга народу”, повідомляє Радіо Свобода.

Про своє обрання повідомив журналістам і сам Боговін. Він сказав, що склав повноваження голови ОДА. На питання журналістів, чому на засідання не були допущені ЗМІ, заявив, що це питання не до нього. Він також сказав, що не бачив, коли до зали, де відбувалося засідання, не допускали інших депутатів.

“Усе було відзнято на відео згідно з регламентом. Протоколи були всі підписані. В реєстрі всі підписи в більшості. В межах закону”, – наголосив Боговін.

Заступник голови лічильної комісії депутат облради від “Батьківщини” В’ячеслав Колесников повідомив, що все відбулося в межах чинного законодавства за регламентом, “тому рішення прийнято одноголосно 43 депутатами. Була присутня більшість членів лічильної комісії – чотири (із семи. – Ред.)”.

Водночас один з лідерів місцевої організації ОПЗЖ, присутній на засіданні облради народний депутат Володимир Кальцев, заявив, що голосування частини депутатів обласної ради поза межами сесійної зали й за зачиненими дверима є захопленням влади в регіоні. Також він повідомив, що підготує відповідне звернення до керівництва СБУ щодо захоплення державної влади.

“Якщо правда те, що пишуть депутати, то на наших очах відбувається незаконне захоплення влади. Якщо ми побачимо, що губернатор обраний головою облради, то не знаю, де він міг бути обраний, у якому кабінеті й ким. Він так міг би й удома на кухні обратися: дружину покликати, пару дітей і оголосити себе головою облради. Це чітке порушення статті Конституції. Кримінальний злочин”, – заявив Кальцев.

Про захоплення влади також заявили й представники фракції “Європейська солідарність”, які оприлюднили офіційне звернення з вимогою до правоохоронних органів надати відповідну оцінку подіям у Запорізькій обласній раді.

15 грудня мало продовжитися засідання першої сесії Запорізької обласної ради. Після того як депутати від фракцій “Слуга народу”, “Опозиційний блок”, “Єднання” та “Батьківщина” на чолі з головою ОДА Віталієм Боговіним залишили залу обласної ради й окремо зібралися в 300-й залі Запорізької ОДА, туди прийшли депутати від ОПЗЖ, а також присутні на засіданні обласної ради народні депутати від ОПЗЖ Олександр Пономарьов і Володимир Кальцев. Утім, потрапити до приміщення вони не змогли: вхід до нього охороняли невідомі молодики, які раніше перебували біля приймальні голови ОДА і відрекомендувалися ветеранами війни на Донбасі.

Депутати облради від ОПЗЖ покликали до 300-ї зали поліцію і вимагали від неї завести їх до зали. Згодом молодики залишимісце біля входу до 300-ї зали, утім зайти туди депутати від інших фракцій не могли: двері до зали були зачинені. Журналістів туди також не пускали й не запрошували.

Після прибуття слідчо-оперативної групи вхід до зали огородили стрічкою і поліція нікого не пропускала до входу. Згодом депутатів, які перебували в 300-й залі ОДА, поодинці випускали через запасний вхід зали з боку обласної ради. На питання кореспондента Радіо Свобода про те, що відбувається на засіданні в 300-й залі ніхто з депутатів нічого не відповідав. Згодом біля приймальні голови ОДА Боговін і представник фракції “Батьківщина”, ексзаступник Владислав Куценко дали брифінг, на якому повідомили про обрання голови обласної ради.

Liked the article?
Help us be even more cool!