ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Медведчуку вручили клопотання про арешт із заставою в 1 млрд грн - Кузьмін

11.10.2021, 13:27
Фото - Укрінформ
Фото - Укрінформ

Народному депутату фракції “Опозиційна платформа - За життя” Віктору Медведчуку вручили клопотання про арешт з альтернативою застави в 1 млрд грн.

Про це 11 жовтня повідомив його колега з фракції Ренат Кузьмін, інформує Інтерфакс-Україна.

“Медведчуку щойно вручили клопотання про арешт або заставу в один 1 млрд грн. Це при тому, що Медведчук уже перебуває під домашнім арештом, його не порушує, і за законом суд просто не може змінити йому запобіжний захід на тяжчий”, - написав Кузьмін у своєму Telegram-каналі.

Він зазначив, що раніше до Медведчука згідно з рішенням Ради національної безпеки і оборони України було застосовано санкції, йому було заборонено здійснювати будь-які фінансові операції. “А тепер вимагає внести заставу, завідомо знаючи, що перерахувати він її не зможе, навіть якщо і збере потрібну суму: банк просто не прийме платіж через заборону РНБО”, - написав нардеп.

На своїй сторінці у Facebook Кузьмін оприлюднив знімок клопотання за підписом генерального прокурора України Ірини Венедіктової. Документ передбачає запобіжний захід у рамках терміну досудового розслідування - до 19 листопада.

Як повідомляв ІМІ, 8 жовтня народному депутату від ОПЗЖ Віктору Медведчуку оголосили підозру в державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111 та ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 258-3 КК України).

8 жовтня генеральна прокурорка Ірина Венедіктова повідомила, що прокуратура проситиме суд обрати Віктору Медведчуку запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою застави в 1 мільярд гривень.

11 травня генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала підозри в державній зраді та замаху на розкрадання національних ресурсів у Криму народним депутатам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку.

Ірина Венедіктова та голова СБУ Іван Баканов заявили, що Віктор Медведчук і Тарас Козак підозрюються у вчиненні державної зради та незакінченому замаху на розграбування національних цінностей на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 15, ч. 1 ст. 438 КК України).

Зараз Медведчук перебуває під домашнім арештом, Козак – у розшуку.

Liked the article?
Help us be even more cool!