ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Медійника з Боснії та Герцеговини не пустили до Хорватії через поїздку на окупований Донбас

Фото – politnavigator.net
Фото – politnavigator.net

16 серпня голову асоціації журналістів Республіки Сербської (Боснія і Герцеговина), головного редактора порталу Frontal.rs Данієля Сіміча затримали на прикордонному переході Батровц з боку Хорватії, повідомляє державний сербський мовник RTRS.

За словами Сіміча, хорватська прикордонна поліцейська відвела його вбік. Після детальної перевірки поліцейськими та обшуку авто правоохоронці запитали ім’я його батька, домашню адресу та номер телефону. 

“Після цього поліцейський сказав мені, що “колеги приїдуть мене опитувати” й щоб я трохи почекав. Але що "він не прийде із Загреба, тому буде швидше", – розповів Сімич.

Він стверджує, що після цього його викликали до приміщення прикордонного переходу. Там його зустріли у відділку поліції люди, які не назвалися, але сказали, що вони з хорватської розвідки.

“Взагалі їх цікавило, де і як я опинився на Донбасі, коли я вперше приїхав, з ким контактував, і особливо – як я спілкувався з Вєкославом Пребегом, хорватським найманцем. Загалом, на всі запитання, які вони мені ставили, я вже багато разів публічно відповідав для ЗМІ. Тож причиною переслідувань і незаконного затримання є лише мої воєнні репортажі з Донбасу та інші політичні погляди, про що мені неодноразово наголошувалося під час інтерв’ю”, – заявив Сіміч.

Портал Frontal.rs опублікував документ, який Сімічу видали хорватські прикордонники. У ньому не вказано, на який термін йому заборонено в'їзд до Хорватії.

У квітні 2023 року Даніель Сіміч незаконно приїхав на окуповані Росією українські території. Відповідно до матеріалу пропагандистського російського видання “Комсомольська правда”, чоловік був у Мелітополі, Донецьку, Бердянську, Горлівці та Маріуполі. Він не приховував, що приїхав на Донбас, щоб зустрітись із сербами, які приєдналися до російських окупантів.

Зазначимо, що, відповідно до українського законодавства, пункти пропуску на тій ділянці українсько-російському кордону, яка пролягає на окупованих територіях, не працюють. Також їх закрито в Криму. Потрапити легально на окуповані території можна лише з боку підконтрольної Україні території, маючи відповідний дозвіл.

Liked the article?
Help us be even more cool!