ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Маск скерував нового листа Twitter, намагаючись розірвати угоду

30.08.2022, 18:00
Фото – REUTERS / Dado Ruvic
Фото – REUTERS / Dado Ruvic

Юристи Ілона Маска надіслали нового листа керівництву Twitter Inc., навівши в ньому додаткові причини, що дають змогу, на їхню думку, главі Tesla Inc. розірвати угоду про купівлю соцмережі.

Листа надіслано Twitter 29 серпня, про що Маск повідомив комісію з цінних паперів і бірж (SEC) 30 серпня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Нові обґрунтування пов'язані з нещодавніми заявами ексглави служби безпеки Twitter Пейтера Затко, який раніше звинуватив компанію в приховуванні серйозних проблем з безпекою і заниженні даних про кількість фейкових акаунтів на її платформі.

У листі наголошується, що заяви Затко, якщо вони підтвердяться, означатимуть порушення компанією угоди з Маском, оскільки факти, про які повідомив ексглава Служби безпеки Twitter, були добре відомі керівництву компанії, коли воно укладало угоду.

Нагадаємо, Канцлерський суд американського штату Делавер призначив на 17 жовтня дату початку розглядів за позовом Twitter до Маска у зв'язку з відмовою мільярдера від купівлі соцмережі.

Twitter прийняла пропозицію Маска про купівлю за $ 44 млрд 25 квітня, а 8 липня Маск повідомив компанію, що має намір розірвати угоду, оскільки не отримав реальних даних про кількість фейкових акаунтів.

Твердження Затко дають нові підстави для розриву угоди з купівлі Twitter Маском, якщо колишні доводи, заявлені главою Tesla 8 липня, з якоїсь причини здадуться непереконливими, йдеться в листі.

Акції соцмережі втрачають в ціні 0,7% під час попередніх торгів у вівторок, вартість паперів Tesla зросла на 1,6%.

Як повідомляв ІМІ, 12 липня компанія Twitter подала до суду на засновника компаній SpaceX й Tesla Ілона Маска, щоб змусити його завершити виконання раніше укладеної угоди з придбання соцмережі за $44 млрд. Ілон Маск подав зустрічний позов проти Twitter.

Раніше Ілон Маск заявив, що не продовжуватиме угоди щодо купівлі Twitter у разі, якщо компанія не доведе кількості несправжніх акаунтів на рівні до 5% усіх користувачів. До того Маск повідомив про зупинення операції щодо купівлі Twitter Inc. до отримання деталей, які підтверджують, що частка спамових та фейкових акаунтів справді становить менш ніж 5%.

Маск уклав договір про купівлю соцмережі Twitter за 44 млрд доларів. Він зазначив, що хоче зробити Twitter кращим, ніж будь-коли, й доповнити соцмережу новими функціями, що мають підвищити довіру, перемогти спам-ботів та аутентифікувати всіх людей.

Liked the article?
Help us be even more cool!