ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Марків повертається до України

04.11.2020, 10:11
Фото – МВС
Фото – МВС

Нацгвардієць Віталія Марків, якого виправдав апеляційний суд в Італії, повертається 4 листопада до України. Його зустріч відбудеться в Києві. 

Про це повідомляється на сайті Міністерства внутрішніх справ України.

Зустріч розпочнеться о 14-й годині на аеродромі Нацгвардії в Києві (вулиця Медова, 5-А).

Прохання до журналістів прибути о 13:30.

Акредитуватися представникам ЗМІ на зустріч можна тут до 11:00 години 4 листопада.

Із собою обов’язково мати засоби індивідуального захисту!

Як повідомляв іМІ, 3 листопада Апеляційний суд Мілана виправдав нацгвардійця Віталія Марківа, засудженого до 24 років позбавлення волі за обвинуваченням у причетності до загибелі італійського журналіста Андреа Роккеллі на Донбасі у 2014 році. 

15 жовтня апеляційний суд Мілана прийняв новий переклад слів нацгвардійця Віталія Марківа про загибель італійського репортера Андреа Роккеллі. Йдеться про фразу “вбили журналіста”, яку отримали під час прослуховування гвардійця Марківа в СІЗО і намагались інтерпретувати як “я вбив”.

Згідно з новим перекладом розмови Віталія Марківа зі співкамерником у липні 2017 року, він не говорив: “Ми прибрали репортера”, а сказав: “У 2014 був убитий італійський репортер, і тепер провину хочуть покласти на мене”.

1 жовтня апеляційний суд у Мілані (Італія) призначив додаткові експертизи в справі українського нацгвардійця Віталія Марківа. 

29 вересня в Мілані розпочався розгляд апеляції в його справі.

5 червня 2020 року під час доповіді у Верховній Раді міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що слідчий експеримент, проведений Міністерством внутрішніх справ України в справі Віталія Марківа, доводить його непричетність до вбивства італійського фотографа. 

У травні 2020 року в Слов’янську (Донецька область) група експертів провела слідчий експеримент у кримінальному провадженні Нацполіції про обставини загибелі італійського фоторепортера Андреа Роккеллі та російського перекладача Андрія Миронова. Попередній висновок свідчить про те, що постріли лунали з місця, яке контролювали бойовики

12 липня 2019 року суд в італійському місті Павія засудив Марківа до 24 років ув’язнення.

Віталія Марківа, який має громадянство України та Італії, було заарештовано 30 червня 2017 року в аеропорту Болоньї. Його звинувачують у причетності до загибелі італійського фоторепортера Андреа Роккеллі та російського перекладача Андрія Миронова внаслідок стрілянини біля Слов’янська 24 травня 2014 року.

Військовий відкидає обвинувачення і заперечує свою причетність. Його адвокат Рафаелле Делла Валле вважає обвинувачення проти Віталія Марківа безпідставними, а слідство упередженим. Україна також заперечує причетність бійця Національної гвардії до смерті італійського репортера.

Сторона обвинувачення – батьки загиблого, журналістські організації Італії – наполягала на версії умисного вбивства фотокореспондента під час війни на Донбасі.

Liked the article?
Help us be even more cool!