ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Маляр змінила заяву про звільнення Андріївки після критики від захисників

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр змінила заяву про звільнення села Андріївка, що на Бахмутському напрямку, після критики захисників.

Спершу вона у своєму телеграм-каналі повідомила, що “Андріївка – наша”.

“На Бахмутському напрямку ми рухаємося вперед. На північному флангу ворог намагається відбити втрачені позиції. А на південному ми успішно просуваємось. Основні бої тривають у районах Андріївки, Курдюмівки і Кліщіївки. І в нас там гарні новини: Андріївка – наша”, – повідомила Маляр.

Проте згодом вона змінила свій допис: “Андріївка: ситуація дуже складна і мінлива. Тримаємо кулаки за наших”.

Свій допис Маляр змінила після того, як третя окрема штурмова бригада, яка воює на Бахмутському напрямку, назвала заяву про взяття Андріївки “хибною та передчасною”.

“Наразі тривають серйозні й важкі бої в районах Кліщіївки та Андріївки. Подібні заяви є шкідливими, несуть загрозу для життя особового складу та шкодять виконанню бойових завдань”, – заявила бригада.

Після цього Маляр уточнила, що не викладає таку інформацію без координації та узгодження з військовими. “Наразі відбувся комунікаційний збій між декількома джерелами інформації, які доповідають безпосередньо з місця подій. В Андріївці є певний успіх та станом на зараз тривають важкі бої”, – написала вона.

Співрозмовник у Генштабі ЗСУ в розмові з “ВВС Україна” порадив слухати саме їх, а не заяви заступниці міністра оборони. Інформацію про звільнення Андріївки він не підтвердив.

Село Андріївка є одним із ключових населених пунктів південніше за Бахмут для перерізання логістики росіян (сполучення з Горлівкою) та оточення міста. Важкі бої за село тривали багато місяців, і ще в липні ЗСУ повідомляли про те, що є близькими до його звільнення, повідомляє “ВВС Україна”.

Як повідомляв ІМІ, 31 серпня міжнародна правозахисна організація “Репортери без кордонів” закликала Міністерство оборони України припинити нехтувати правом журналістів вести професійну діяльність і своїми зобов’язаннями щодо свободи слова.

“Репортери без кордонів” нагадали, що в соцмережах і ефірі ТСН від 21 серпня заступниця міністра оборони України Ганна Маляр звинуватила ЗМІ в розкритті позицій 82 десантно-штурмової бригади, що дало російським силам змогу атакувати підрозділ. Але, зауважують правозахисники, росіяни дізналися цю інформацію ще до того, як її було опубліковано у Forbes, зокрема завдяки відеозаписам з їхніх дронів.

“Репортери без кордонів” навели кейс депутата КМДА й члена 46 десантно-штурмової бригади Олександра Погребиського, який пов’язує рішення про переведення його до служби на полігоні з інтерв’ю, яке він дав “Українській правді” в січні 2023 року.

Правозахисники додали, що 18 серпня Погребиського, який попри все продовжив спілкуватися з журналістами, знову допитало командування – одразу після того, як вебсайт “Цензор.нет” опублікував інтерв’ю з ним. Іншого члена 46 ДШБр, підполковника Анатоля “Купола” Козла, також понизили у званні внаслідок інтерв’ю зі ЗМІ. Невдовзі після того, як він у березні 2023 року розповів Washington Post, що нові солдати не проходять належного навчання (що спричинило обурення серед українців), його перевели до того ж полігону, що й Погребиського.

Liked the article?
Help us be even more cool!