ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Майно каналів Медведчука конфіскували на потреби оборони – "Детектор медіа"

27.05.2022, 14:32
Фото – Слово і Діло / ZIK
Фото – Слово і Діло / ZIK

Техніку та інше майно компанії "Медіахолдинг Новини", яка виробляла контент для телеканалів "Перший незалежний" і Ukrlive, конфіскували "для потреб військової адміністрації". 

Про це повідомляє "Детектор медіа" з посиланням на близьке до керівництва компанії джерело, яке з міркувань безпеки наполягає на анонімності. 

Виданню поки не вдалося з'ясувати, яка саме військова адміністрація, коли саме та на підставі чого конфіскувала це майно.

Також відомо, що працівникам компанії залишилися винні зарплатню за січень і лютий. Ці гроші їм нібито обіцяють виплатити, повідомляє джерело.

Формальним власником компанії є народний депутат Нестор Шуфрич, який був членом фракції "Опозиційна платформа – За життя" до її ліквідації. Телеканали Ukrlive і "Перший незалежний" вважали близькими до Віктора Медведчука; сам тогочасний голова політради ОПЗЖ не заперечував щодо цього формулювання. Наприкінці 2021 року щодо цих каналів запровадили санкції. Нестор Шуфрич висловлював намір купувати нові канали замість заблокованих. Зараз нардеп перебуває в Україні й не коментує ситуації зі своїми медіаактивами.

Видання нагадує, що на початку повномасштабного вторгнення російської армії ютуб-канали Ukrlive і "Перший незалежний" почали транслювати спільний ефір. У ньому проросійські політики висловлювалися за капітуляцію і поступки росії. 2 березня канали видалили свій архів та почали крутити в ефірі патріотичне відео, а згодом і самі ютуб-канали були видалені.

Як повідомляв ІМІ, раніше Нестор Шуфрич придбав 60% акцій телеканалу "Перший незалежний" (ТОВ "Тайм медіа"), який організували працівники та менеджери санкційних телеканалів ZIK, NewsOne і "112 Україна". 

28 жовтня 2021 року Нестор Шуфрич став власником ТОВ "Телепростір" (телеканал UkrLive).

28 грудня 2021 року президент Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО стосовно запровадження санкцій щодо компаній-власників телеканалів "Перший незалежний" та UkrLive. Санкції запровадили проти ТОВ "Медіахолдинг Новини", ТОВ "Тайм Медіа" і ТОВ "Телепростір".

Liked the article?
Help us be even more cool!