ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

YouTube заблокував "Перший незалежний" та UkrLive

04.02.2022, 10:06
Фото – ukrinform.ua
Фото – ukrinform.ua

4 лютого відеоплатформа YouTube заблокувала телеканали з оточення народного депутата ОПЗЖ Віктора Медведчука “Перший незалежний” та UkrLive, щодо яких запроваджено санкції РНБО.

Про це повідомляється на сайті “Першого незалежного”.

Канали вважають цей акт “цензурою” та змінили майданчики в YouTube.

“Фактично, з одного боку, українська влада у 2021 році незаконно закрила п'ять телевізійних каналів, які її критикували. З іншого боку, американська корпорація YouTube намагається позбавити українських глядачів можливості знати правду. Ми вважаємо ці дії цензурою”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляв ІМІ, раніше Нестор Шуфрич придбав 60% акцій телеканалу “Перший незалежний” (ТОВ “Тайм медіа”), який організували працівники та менеджери санкційних телеканалів ZIK, NewsOne і “112 Україна”. 

28 жовтня Нестор Шуфрич став власником ТОВ “Телепростір” (телеканал UkrLive).

2 лютого 2021 року Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони від 2 лютого 2021 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, яке передбачає запровадження на п'ять років санкцій проти народного депутата Тараса Козака та юридичних осіб, що володіють телеканалами “112 Україна”, NewsOne та ZIK.

28 грудня 2021 року президент Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО щодо запровадження санкцій щодо компаній-власників телеканалів “Перший незалежний” та UkrLive. Санкції запровадили проти ТОВ “Медіахолдинг Новини”, ТОВ “Тайм Медіа” і ТОВ “Телепростір”.

Liked the article?
Help us be even more cool!