ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Зеленський запровадив санкції проти каналів "Перший незалежний" та UkrLive

28.12.2021, 22:32
Фото – president.gov.ua
Фото – president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України щодо застосування санкцій проти каналів “Перший незалежний” (ТОВ “Тайм медіа”) та UkrLive (ТОВ “Телепростір”).

Відповідний указ №684/2021 “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)” оприлюднено на сайті глави  держави.

Так, санкції строком на п'ять років застосовано до ТОВ “Медіахолдинг Новини”, ТОВ “Тайм Медіа” та ТОВ “Телепростір”.

Санкції передбачають: блокування активів; обмеження торговельних операцій; заборону користування радіочастотним ресурсом України; обмеження або припинення надання телекомунікаційних послуг і використання телекомунікаційних мереж загального користування тощо.

Нагадаємо, ТОВ “Медіахолдинг Новини” 18 лютого 2021 року створили 100 працівників санкційних “каналів Медведчука” (ZIK, “112 Україна” та NewsOne). Власником ТОВ "Тайм медіа" зі 100% часткою зазначено ТОВ "Медіахолдинг "Новини".

24 вересня стало відомо, що народний депутат від “Опозиційної платформи – За життя” та голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Нестор Шуфрич придбав 60% акцій телеканалу “Перший незалежний” (ТОВ “Тайм медіа”), який організували працівники та менеджери санкційних телеканалів ZIK, NewsOne і 112 Україна.

У  листопаді Нестор Шуфрич став власником ТОВ “Телепростір” (телеканал UkrLive). 

2 лютого 2021 року Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони від 2 лютого 2021 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, яке передбачає запровадження на п'ять років санкцій проти народного депутата Тараса Козака та юридичних осіб, що володіють телеканалами “112 Україна”, NewsOne та ZIK.

Liked the article?
Help us be even more cool!