ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Литва заборонила в'їзд російській співачці Корольовій через концерти в окупованому Криму

24.01.2022, 13:13
Фото – instagram.com/koroleva__star
Фото – instagram.com/koroleva__star

Департамент міграції Литви вніс співачку Наташу Корольову до списку осіб, яким заборонено в'їзд до країни. 

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Delfi.

Королеву занесли до списку через концерти в окупованому Криму. Вона не зможе відвідувати Литву до 21 січня 2027 року.

Минулого тижня до Міністерства закордонних справ Литви з цього приводу звернулися голова комітету сейму з питань національної безпеки та оборони Лаурінас Кащюнас і його колега.

За словами Кащюнаса, організатори концертів мають оцінювати геополітичну ситуацію, перш ніж запрошувати будь-якого виконавця.

“Ми, ймовірно, за кілька хвилин від прямих військових дій проти наших друзів в Україні. Такі концерти – повне непорозуміння. Я б не хотів бачити потреби в заборонах чи обмеженнях з боку держави, хотілося б, щоб такі рішення з'являлися завдяки обізнаності організаторів заходів”, – сказав він.

З тієї ж причини раніше до списку небажаних у Литві осіб були внесені російські співаки Олег Газманов, Григорій Лепс та Філіп Кіркоров.

У травні минулого року сейм ухвалив поправки до закону про правовий статус іноземців, які передбачають занесення до списку небажаних у Литві осіб тих, хто публічно висловив підтримку агресивній політиці, що проводиться іноземною державою та порушує міжнародне право.

Як повідомляв ІМІ, 19 січня 2021 року Литва на п'ять років заборонила в'їзд російському артисту Філіпу Кіркорову. Його занесли до списку небажаних осіб через публічне виправдання окупації Росією Криму. Ініціювало заборону Міністерство закордонних справ Литви, яке подало до Департаменту міграції при МВС країни звернення з проханням про внесення російського артиста Філіпа Кіркорова до національного списку іноземців, яким заборонено в'їзд до Литовської Республіки через незаконні візити до Криму.

14 червня 2021 року Вільнюський окружний адміністративний суд (ВОАС) відхилив скаргу Кіркорова, в якій він оскаржив заборону на в'їзд до Литви. 

Головний адміністративний суд Литви відхилив скаргу російського виконавця Філіпа Кіркорова. Рішення остаточне та не може бути оскаржене.

Liked the article?
Help us be even more cool!