ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд у Литві продовжив заборону на в'їзд Кіркорову через незаконні візити до Криму

15.06.2021, 11:32
Фото: fkirkorov / Instagram / gordonua.com
Фото: fkirkorov / Instagram / gordonua.com

Вільнюський окружний адміністративний суд (ВОАС) відхилив скаргу російського артиста Філіпа Кіркорова, в якій він оскаржив заборону на в'їзд до Литви. Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на російські ЗМІ.

“Розглянувши адміністративну справу, суд констатував, що Департамент міграції (ДМ) ухвалив рішення про заборону на в’їзд іноземця до Литовської Республіки з урахуванням наданої компетентною інституцією – Міністерством закордонних справ (МЗС) – інформації про те, що іноземець становить загрозу для безпеки держави”, – йдеться в рішенні суду.

Суд дійшов висновку про наявність у Департаменту міграції підстави визнати, що характер дій заявника дозволяє констатувати, що він становить загрозу для безпеки держави.

“Суд також зазначив, що аргумент скарги заявника, що застосований до нього захід є непропорційним і дискримінує, юридично не обґрунтований. Це рішення протягом 14 днів може бути оскаржене в Головному адміністративному суді Литви”, – повідомили в суді.

Тут також зазначили, що МЗС країни в листі Департаменту міграції вказало, що “Кіркоров постійно дає концерти на півострові Крим, у такий спосіб свідомо заперечуючи територіальну цілісність і суверенітет України, а також побічно виправдовуючи агресивні дії Кремля”.

“За ці дії його внесено до списку небажаних в Україні осіб, яким заборонено в’їзд до цієї країни. На думку міністерства, відвідування Ф. Кіркоровим Литви може становити загрозу для безпеки Литовської Республіки”, – повідомили в суді.

Захист Кіркорова поки публічно не реагував на це рішення суду.

Як повідомляв ІМІ, 19 січня 2021 року Литва на п'ять років заборонила в'їзд російському артисту Філіпу Кіркорову. Його занесли до списку небажаних осіб через публічне виправдання окупації Росією Криму. Ініціювало заборону Міністерство закордонних справ Литви, яке подало до Департаменту міграції при МВС країни звернення з проханням про внесення російського артиста Філіпа Кіркорова до національного списку іноземців, яким заборонено в'їзд до Литовської Республіки через незаконні візити до Криму.

У заяві, яку підписав міністр закордонних справ Габріелюс Ландсбергіс, йдеться, що відомий виконавець “свідомо заперечував територіальну цілісність і суверенітет України під час своїх неодноразових візитів на незаконно анексований півострів Крим і в такий спосіб побічно виправдовував агресивні дії Російської Федерації”.

Liked the article?
Help us be even more cool!