ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Литовські медіа співпрацюватимуть з урядом у протидії російським хакерам

29.08.2018, 10:31
Фото - fakty.ictv.ua

Міністерство оборони Литви, литовський Національний центр кібербезпеки (NKSC) та найбільші інформаційні портали країни – Delfi.lt, 15min.lt, Lrytas.lt та інші – заявили про співпрацю заради протидії кібератакам з Росії. Відповідну угоду представники уряду та ЗМІ підписали 28 серпня, повідомляє DW з посиланням на агентство AFP.

Уряд і медіа разом розроблятимуть засоби протидії хакерським атакам, особливо з огляду на вибори в країні наступного року.

Домовленість передбачає серед іншого участь представників ЗМІ у засіданнях національної ради з кібербезпеки, повідомляє литовський уряд. А Міністерство оборони, відповідно до угоди, зможе отримати доступ до цифрової інфраструктури ЗМІ.

Міністр оборони Литви Раймундас Каробліс наголосив, що хакери здійснюють атаки не лише на важливу інфраструктуру, але й на ЗМІ.

“Дезінформація та шкідливі віруси можуть призвести до хаосу в суспільстві і в державі”, - зазначив Каробліс, наводить його слова сайт міноборони Литви. При цьому міністр додав, що угоду укладено з огляду на важливість онлайн-ЗМІ у випадку кіберзагроз.

Як нагадує видання, на початку серпня в Естонії почали службу кібервійська. Підрозділ поки що складається з 300 осіб і повноцінно запрацює у 2023 році. З 2008 року в Таллінні розташовано центр кібероборони НАТО.

Liked the article?
Help us be even more cool!