ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Львівська міськрада вийшла зі співзасновників газети "Ратуша"

22.04.2016, 11:50

Львівська міська рада проголосувала за вихід зі складу співзасновників комунальної газети “Ратуша”, повідомляє Zaxid.net.

“До нас звернувся трудовий колектив газети “Ратуша” з проханням прийняти рішення про вихід Львівської міської ради з переліку засновників цього комунального підприємства. Сам вихід відбудеться на другому етапі реформування, тобто з першого січня 2017 року”, – розповіла керівник юридичного управління міськради Гелена Пайонкевич.

Також депутати проголосували за проведення інвентаризації майна “Ратуші” до виходу міськради з переліку засновників видання.

Підставою для прийняття цієї ухвали стала пропозиція редактора “Ратуші” та рішення трудового колективу газети про роздержавлення видання. У березні колектив газети, зважаючи на вимоги закону “Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації”, прийняв рішення перетворити газету на комерційне видання.

Як пояснив виданню головний редактор “Ратуші” Микола Савельєв, ухвалене колективом газети рішення передбачає, що Львівська міськрада фінансуватиме видання до кінця 2016 року, а також, ймовірно, впродовж ще двох років другого етапу реформування у 2017-2018 рр. Реально Львівська міськрада зможе вийти зі складу засновників “Ратуші” не раніш ніж з’явиться новий засновник-інвестор.

Як повідомляв ІМІ, у березні львівська газета “Ратуша”, провівши трудові збори колективу, вирішила запропонувати Львівській міській раді вийти зі складу співзасновників видання. Натомість редакція перетворюється на суб’єкт господарювання зі збереженням назви, цільового призначення, мови видання і тематичної спрямованості друкованого засобу інформації.

З 1 січня 2016 року набрав чинності Закон України “Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації”.

Протягом наступних трьох років в Україні триватиме роздержавлення преси: вихід органів влади і місцевого самоврядування зі складу засновників (співзасновників) друкованих ЗМІ або перетворення друкованих ЗМІ, заснованих центральними органами виконавчої влади, на офіційні друковані видання. Реформування друкованих ЗМІ та редакцій здійснюється у два етапи: перший - протягом одного року з дня набрання чинності Закону та другий - протягом наступних двох років.

Реформа, яка є одним із зобов’язань України перед Радою Європи, зачепить близько 550 видань.

Liked the article?
Help us be even more cool!