ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Лісовий: Вчителі отримають матеріали, як розповідати учням про російсько-українську війну

Фото – Вікна
Фото – Вікна

За два тижні вчителям передадуть методичні матеріали, як розповідати учням про війну, а максимум до 1 вересня 2024 року буде перевидано підручники з історії України, до яких внесуть розділ про нинішні воєнні дії.

Про це розповів 20 вересня в ефірі телемарафону “Єдині новини” міністр освіти і науки Оксен Лісовий, повідомляє Укрінформ.

“Маємо три важливі завдання в підходах до викладання новітньої історії України. Перше – це методичні матеріали для вчителів, які будуть підготовлені уже за два тижні. Друге – це підручник з історії, у який потрібно вносити зміни про нинішню війну. І третій аспект – це перегляд загалом підходу до викладання історії в школах”, – сказав Лісовий.

Він зауважив, що для реалізації цих трьох завдань потрібні різні часові ресурси.

“Уже за два тижні ми будемо мати пакет методичних матеріалів для вчителів. Як розповідати про війну дітям різних вікових категорій, як пояснювати події і які історичні події треба висвітлювати. Тобто методички мають бути підготовлені за кілька тижнів, а підручники зі змінами – максимум до 1 вересня 2024 року”, – зазначив міністр.

Також Лісовий додав, що третій аспект – це перегляд загалом підходу до викладання історії в школах. 

“На думку експертів, викладання історії в школі повинне йти за іншими принципами. Це має бути наративне викладання і осмислене сприйняття історії, воно має спонукати до осмисленого сприйняття історичних подій. І на реалізацію цього завдання потрібно значно більше часу”, – пояснив Лісовий.

Як повідомляв ІМІ, 23 серпня Європейська комісія звинуватила президента РФ Володимира Путіна в поверненні на континент війни, переслідувань та незаконної окупації.

ІМІ у своєму дослідженні повідомляв, що Росія розробила і налагодила чотири схеми щодо впровадження російської освіти на тимчасово окупованих територіях України. Це: “вербування” російських педагогів; “перепідготовка” та “підвищення кваліфікації” колаборантів; відправлення до України завербованих студентів, зокрема російських педагогічних факультетів, у межах “гуманітарних місій” Кремля; терор українських педагогів.

У липні 2023 року Держдума Росії ухвалила закон про запровадження нового предмета “Основи безпеки та захист Батьківщини”, під час якого лекції читатимуть учасники війни проти України.

Liked the article?
Help us be even more cool!