ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Єврокомісії Росію звинуватили у фальсифікації історії

Фото – sjevercg.me
Фото – sjevercg.me

Європейська комісія звинуватила президента РФ Володимира Путіна в поверненні на континент війни, переслідувань та незаконної окупації. 

Ця заява прозвучала напередодні Європейського дня пам'яті жертв тоталітарних і авторитарних режимів, який відзначається 23 серпня, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на німецьке видання ntv.

Віцепрезидентка Єврокомісії Вера Юрова та комісар з питань юстиції Дідьє Рейндерс заявили, що російський державний апарат також фальсифікує історію та поширює теорії змови, щоб отруїти демократії ЄС зловмисною дезінформацією.

“Ми не припинимо наших зусиль з просування історичної обізнаності та розвінчання цього спотворення історичних фактів, де б ми з ним не зіткнулися”, – заявили посадовці Єврокомісії.

Вони наголосили, що Україну, яка зазнала нападу з боку Росії, підтримуватимуть стільки, скільки буде необхідно.

Водночас Юрова та Рейндерс вважають, що історія дає певну надію. “Після Другої світової війни ми побудували мирну Європу, союз демократій. Ми створили стабільні демократичні інститути в країнах, які не так давно перебували під нищівним гнітом авторитаризму”, – зазначили вони.

Загальноєвропейський день пам'яті жертв тоталітарних і авторитарних режимів відзначається 23 серпня з 2009 року. Він також нагадує про так званий пакт Молотова – Ріббентропа. Німецько-радянський договір про ненапад, підписаний 23 серпня 1939 року, вважається документом, який відкрив шлях для німецького вторгнення до Польщі 1 вересня 1939 року.

Нагадаємо, раніше високий представник Європейського Союзу із зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель назвав Росію “бензоколонкою”, яка має атомну бомбу.

Liked the article?
Help us be even more cool!