ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

LIGA.net: СБУ прийшла з обшуками до Шуфрича, підозрює в держзраді

Фото – Ліга
Фото – Ліга

Служба безпеки України прийшла вранці 15 вересня з обшуками до народного депутата, голови Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Нестора Шуфрича. Про це повідомляє LIGA.net з посиланням на джерела в СБУ.

За словами співрозмовників, депутата підозрюють у державній зраді та роботі на колишнього нардепа та агента Федеральної служби безпеки РФ Володимира Сівковича. 

Останній з Москви курував роботу російської агентури в Україні. Саме Сівкович керував роботою начальника кримського управління СБУ Олега Кулініча, якого затримали 2022 року.

“Очевидно, за завданням Сівковича Шуфрич був одним з рупорів Кремля в Україні. Наприклад, розповідав, що наша держава – штучне утворення. Тепер у нього буде більше часу почитати за ґратами нормальну історичну літературу”, – заявило джерело.

СБУ офіційно не повідомляла про обшуки в Шуфрича. 

Як повідомляв ІМІ, 4 березня 2022 року тероборона Києва затримала Нестора Шуфрича, коли він фотографував блокпост. Сам Шуфрич, за словами бійця, пояснив свої дії так: “Вийшов сфотографуватися на тлі місцевої пам'ятки”.

14 листопада 2022 року низка правозахисних організацій та медіа закликала зняти народного депутата Нестора Шуфрича з посади голови Комітету Верховної Ради зі свободи слова та напрацювати єдину політику щодо депутатів проросійських партій.

Громадськість зазначила, що Шуфрич був обраний у 2019 році від забороненої партії ОПЗЖ. “Неприпустимо, щоб у парламенті Комітет свободи слова очолював представник забороненої в країні партії, який, які і інші народні депутати ОПЗЖ, досі має право доступу до державної таємниці”, – йдеться в заяві.

Сам Шуфрич заявив, що не збирається добровільно йти з посади очільника комітету.

10 липня 2023 року народні депутати із фракції “Європейська солідарність” зареєстрували постанову №9469, якою пропонують Верховній Раді відкликати Нестора Шуфрича з посади голови Комітету ВР з питань свободи слова.

Liked the article?
Help us be even more cool!