ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кремінь закликав доопрацювати законопроєкт "Про медіа", щоб не звузити використання української мови

31.08.2022, 14:07
Фото – Катерина Хорощак / life.pravda.com.ua
Фото – Катерина Хорощак / life.pravda.com.ua

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь закликав доопрацювати ухвалений парламентом у першому читанні законопроєкт “Про медіа”, щоб не допустити звуження сфери використання державної мови. Про це він сказав в ефірі телеканалу “Київ”, повідомляє пресслужба уповноваженого. 

“Будь-який законопроєкт повинен насамперед враховувати особливості національного законодавства. Тому дискусії з європейськими партнерами не повинні стати дискримінаційними для національних інтересів”, – зауважив він.

За словами Тараса Кременя, до цього документа є застереження з боку українського суспільства, частини народних депутатів України та представників медіасередовища, тому між першим і другим читанням він повинен бути суттєво вдосконалений.

“Українська мова завжди була і буде залишатися носієм української ідентичності. Будь-які спроби звузити сферу її функціонування можуть завдати втрат для української державності. Тому я закликаю народних депутатів України бути максимально конструктивними під час ухвалення відповідних рішень при обговоренні цього документа до другого читання. Сподіваюся, що в остаточній версії всі чутливі складові проєкту закону будуть прибрані”, – наголосив уповноважений.

Як повідомляв ІМІ, 30 серпня Верховна Рада підтримала законопроєкт №2693-д “Про медіа” в першому повторному читанні.

29 серпня 34 народні депутати з п’яти фракцій та позафракційні звернулися 29 серпня до спікера Верховної Ради Руслана Стефанчука із закликом зняти з найближчого пленарного засідання законопроєкт №2693-д “Про медіа”. 

27 липня голова Комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв, його перша заступниця Ірина Констанкевич і голова підкомітету з питань інформаційної політики Євгенія Кравчук внесли пропозиції до законопроєкту “Про медіа” №2693-д, який Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики в липні 2020 року рекомендував Раді ухвалити за основу. 

Liked the article?
Help us be even more cool!