ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Комітет захисту журналістів закликав російську владу відпустити заарештованого журналіста Ібраїмова

Куламет Ібраїмов. Фото – Олександра Сурхан, Крим.Реалії
Куламет Ібраїмов. Фото – Олександра Сурхан, Крим.Реалії

Міжнародна правозахисна організація “Комітет захисту журналістів” закликала російську окупаційну владу відпустили заарештованого 27 липня кореспондента видання “Грані” Куламета Ібраїмова, а також зняти з нього та журналістки “Ґрат” Лутфіє Зудієвої всі обвинувачення. 

Про це повідомляється на сайті Комітету захисту журналістів.

“Російська влада в окупованому українському регіоні Криму продовжує переслідувати журналістів, які намагаються пролити світло на тривожну ситуацію з правами людини в регіоні. Їхні репортажі становлять важливий суспільний інтерес, і їм не можна перешкоджати. Влада має негайно звільнити Куламета Ібраїмова, утриматися від оскарження апеляції Лютфіє Зудієвої та дозволити представникам преси працювати вільно”, – сказала координаторка програм CPJ у Європі та Центральній Азії Гульноза Саїд.

Як повідомляв ІМІ, 27 липня біля будівлі підконтрольного РФ Верховного суду в окупованому Сімферополі силовики затримали громадянських журналістів Лутфіє Зудієву та Куламета Ібраїмова.

Видання “Ґрати” вимагало негайно звільнити їхню журналістку Лутфіє Зудієву. Зудієва за редакційним завданням мала висвітлювати судове засідання в підконтрольному РФ Верховному суді Криму щодо справи заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла та братів Ахтемових, яких російська влада обвинувачує в диверсії. Зудієву не пустили в суд, а пізніше її затримали поліцейські.

Пізніше стало відомо, що Лутфіє Зудієву відпустили, але оштрафували на 12 тисяч рублів. Кореспондента видання “Грані” Куламета Ібраїмова заарештували на п’ять діб.

Liked the article?
Help us be even more cool!