ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Затриману в окупованому Криму журналістку "Ґрат" оштрафували, іншого медійника – арештували

Фото – громадська ініціатива "Кримська солідарність"
Фото – громадська ініціатива "Кримська солідарність"

Журналістку видання “Ґрати” Лутфіє Зудієву, затриману 27 липня в окупованому Криму, оштрафували на 12 тисяч рублів. Про це видання повідомляє у своєму телеграм-каналі

Її та інших кримських татар звинуватили в тому, що вони зібралися біля підконтрольного РФ Верховного суду, намагаючись потрапити на відкрите засідання в справі заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла та братів Ахтемових, яких російська влада обвинувачує в диверсії. 

Водночас, зазначає видання, Зудієва перебувала в суді за редакційним завданням.

Ще трьох затриманих також оштрафували, а кореспондента видання “Грані” Куламета Ібраїмова заарештували на п’ять діб.

Як повідомляє “Кримська солідарність”, щодо Лутфіє Зудієвої склали протокол за частиною 1 статті 20.2.2 КпАП РФ (“Організація такого, що не є публічним заходом, масового одночасного перебування та (або) пересування громадян у громадських місцях, публічні заклики до масового одночасного перебування та (або) пересування громадян у громадських місцях”).

Через “повторне правопорушення” щодо Куламета Ібраїмова склали протокол за частиною 4 статті 20.2.2 КпАП РФ.

“Зрозуміло, що комусь дуже хочеться, щоб в ефірі звучала лише одна точка зору. І це думка на користь спецслужб, на користь силових структур та сторони держобвинувачення. Але наше завдання – об'єктивно розповідати про те, як фабрикуються подібні кримінальні справи, розповідати, на яких доказах будується версія держобвинувачення, як на ці докази відповідає захист. Саме тому я сьогодні перебувала біля будівлі суду. Незважаючи на тиск, незважаючи на штрафи, незважаючи на інші форми ризику, ми продовжимо цю діяльність. Тому що вважаємо, що вона має принципове значення, тому що ця діяльність на користь суспільства в Криму, на користь людей, і незважаючи на те, що сьогодні було таке, нічим необґрунтоване, незаконне, невмотивоване затримання, незважаючи на цей штраф у розмірі 12 тисяч рублів, я дивлюсь у майбутнє з упевненістю. І доти, доки я перебуваю на волі, я займатимуся тим, чим займалася попередні роки”, – прокоментувала Лутфіє Зудієва після виходу з будівлі суду.

Як повідомляв ІМІ, 27 липня біля будівлі підконтрольного РФ Верховного суду в окупованому Сімферополі силовики затримали громадянських журналістів Лутфіє Зудієву та Куламета Ібраїмова.

Видання “Ґрати” вимагало негайно звільнити їхню журналістку Лутфіє Зудієву. Зудієва за редакційним завданням мала висвітлювати судове засідання в підконтрольному РФ Верховному суді Криму щодо справи заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла та братів Ахтемових, яких російська влада обвинувачує в диверсії. Зудієву не пустили в суд, а пізніше її затримали поліцейські.

Liked the article?
Help us be even more cool!