ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Комітет рекомендує Раді ухвалити в другому читанні законопроєкт про олігархів

17.09.2021, 14:50
Фото - golos.com.ua
Фото - golos.com.ua

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендує парламенту ухвалити в другому читанні законопроєкт про олігархів.

Таке рішення комітет ухвалив на засіданні 17 вересня, повідомила Укрінформу голова підкомітету з державної безпеки та оборони Комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Ірина Верещук

“Ми проголосували “за” і рекомендували Верховній Раді ухвалити законопроєкт у другому читанні. Присутніх на засіданні було 11. 10 проголосували “за”, 1 - “проти”, це був Сергій Рахманін із “Голосу”, - сказала Верещук.

Вона також повідомила, що проєкт закону буде розглянуто Верховною Радою на пленарному засіданні у четвер, 23 вересня.

Як повідомляв ІМІ, 16 вересня Венеційська комісія взяла до розгляду запит України на оцінювання законопроєкту №5599 “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)”.

10 вересня голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що законопроєкт про деолігархізацію передано на експертизу до Венеційської комісії.

3 вересня уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до спікера парламенту Дмитра Разумкова з офіційним листом, у якому наголосила на невідповідності Конституції України законопроєкту №5599 “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)”.

За словами Денісової, ухвалення законопроєкту призведе до порушень прав і свобод людини. Документ наділяє президента і РНБО непередбаченими Конституцією України повноваженнями, обмежує права людини залежно від майнового стану, опосередковано вводить цензуру в ЗМІ тощо.

1 липня Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт №5599.

Liked the article?
Help us be even more cool!