ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ підтвердила заборону на в'їзд Кіркорову

12.08.2021, 12:21
Фото - скріншот з інстаграм-відео Філіпа Кіркорова
Фото - скріншот з інстаграм-відео Філіпа Кіркорова

Служба безпеки України підтвердила заборону на в’їзд до України на три роки російському співаку Філіпу Кіркорову. 

Про це СБУ повідомила інформагентству УНН у відповідь на запит.

“За результатами розгляду повідомляємо, що в інтересах забезпечення національної безпеки України та керуючись ч.1 та ч. 3 ст.13 Закону України “Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства”, 7 червня 2021 року Службою безпеки України прийнято рішення про заборону в’їзду запитуваній Вами особі (Кіркорову - ред.) на територію України терміном на три роки”, - йдеться у відповіді на запит.

Як повідомляв ІМІ, 4 серпня ЗМІ з посиланням на джерела в правоохоронних органах повідомляли, що СБУ заборонила Кіркорову на 3 роки в’їзд до України. Заборона на в’їзд Кіркорова в Україну діє ще з 7 червня цього року. При цьому у переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці, його імені вже нема. 

22 червня Кіркоров був включений у список осіб, які представляють загрозу національній безпеці згідно з листом від СБУ, який надійшов до Мінкультури. Включення в цей список відбувається за поданням Служби безпеки автоматично.

Після цього російський співак відреагував на це у відеозверненні в Instagram, зазначивши, що пишається цим.

А вже 27 червня Філіп Кіркоров зник зі списку осіб, які становлять загрозу національній безпеці України.

У МКІП зазначили, що виключення співака зі списку осіб, що загрожують нацбезпеці України було зроблено відповідно до нового листа Служби безпеки України, з проханням відізвати попередній лист.

У Службі безпеки України заявили, що рекомендації щодо виключення російського співака Філіпа Кіркорова з переліку осіб, що загрожують національній безпеці України, пов’язані з судовими прецедентами.

Liked the article?
Help us be even more cool!