ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кандидат наук Кива сказав, що йому соромно за журналістську спільноту

27.04.2021, 15:28
Фото – скріншот з відео Букв
Фото – скріншот з відео Букв

Народний депутат від “Опозиційної платформи – За життя” Ілля Кива сказав, що йому соромно за журналістську спільноту Про це він розповів у коментарі журналісту “Букв”.

“Дуже соромно за журналістську спільноту, яка вже вподібнюється до моєї поведінки. Тільки я від своєї поведінки хайпую, а вони перетворюються на бруд”, – заявив Кива.

На уточнювальне питання щодо того, чому нардеп “хайпує” замість того, щоб виконувати свої обов’язки, Кива відповів:

“У сенсі? Я хайпую тоді, коли в мене є вільний для цього час. А в робочий час я займаюся законотворчістю”.

Як повідомляв ІМІ, 26 квітня після захисту кандидатської дисертації народний депутат від партії “Опозиційна платформа – За життя” Ілля Кива на запитання кореспондента інтернет-видання “Букви”, чому пресу пускали вибірково та що за молодики його супроводжують, покликав журналіста “поговорити в туалет”.

26 квітня частину журналістів, зокрема й журналіста проєкту Bihus.Info Данила Мокрика, не пустили на захист кандидатської дисертації народного депутата Іллі Киви. 

Не пускав до приміщення чоловік у цивільному, який назвався працівником поліції і показав жетон. Аргументував він відмову відсутністю в списку акредитації. 

На захід не пустили журналістів 24 каналу, “Української правди” та 5 каналу. Водночас на захист потрапили “112 Україна”, NewsOne, ZIK, Перший незалежний.

4 лютого народний депутат від “Опозиційної платформи – За життя” Ілля Кива в кулуарах Верховної Ради обматюкав журналіста проєкту журналістських розслідувань Bihus.Info Данила Мокрика, який поставив запитання про відмивання грошей через конвертаційні центри.

Журналісти Bihus.Info надіслали електронні звернення до профільних комітетів Верховної Ради та правоохоронців після інциденту з народним депутатом Іллею Кивою, який у кулуарах парламенту обматюкав журналіста Данила Мокрика. 

3 березня Комітет з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради не знайшов правових підстав для покарання народного депутата від “Опозиційної платформи – За життя” Іллі Киви за його неетичну поведінку під час спілкування 4 лютого з журналістом-розслідувачем проєкту Bihus.info Данилом Мокриком.

У листопаді 2020 року народний депутат від “Опозиційної платформи – За життя” Ілля Кива під час спілкування з журналісткою проєкту журналістських розслідувань Bihus.Info назвав керівника проєкту Дениса Бігуса “корупціонером і педерастом”.

Liked the article?
Help us be even more cool!