ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Канал "Україна" відкинув звинувачення омбудсмана в порушенні мовного закону

22.07.2021, 12:51
Фото – фейсбук ТРК “Україна”
Фото – фейсбук ТРК “Україна”

Канал “Україна” відкинув звинувачення уповноваженого із захисту державної мови Тараса Кременя в порушенні мовником нових норм мовного законодавства 16–17 липня.

Про це канал заявив у коментарі “Детектору медіа” і додав, що “завжди працював і буде працювати в правовому полі”.

“Ми відкидаємо звинувачення в порушенні законодавства, ми завжди працювали й працюємо в правовому полі. “Медіа Група Україна” вже прокоментувала норми мовного закону”, – зауважили на каналі й послалися на коментар “Медіа Групи Україна” від 15 липня щодо запровадження чергових норм мовного закону.

У цій заяві медіагрупа заявила, що “не буде зупинятися на шляху заміщення російськомовного телеконтенту українськомовним”, але вважає головним викликом для себе “робити це максимально якісно, концентруючи всі виробничі сили передусім на прем’єрному оригінальному продукті”. 

Як повідомляв ІМІ, 20 липня уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь повідомив, що шість українських телеканалів порушили дотримання закону про державну мову – фільми та серіали демонструвалися російською. Серед них і ICTV.

21 липня телеканал ICTV повідомив, що причиною незапланованої трансляції на телеканалі ICTV епізоду одного із серіалів без українського перекладу вранці 16 липня став технічний збій.

16 липня набрали чинності частини друга-шоста, восьма статті 23 Закону “Про забезпечення функціонування української мови як державної”, якою унормовано застосування державної мови у сфері культури, розваг, туристичної сфери, книговидавництва та роботи книгарень, кіновиробництва, демонстрування фільмів у кінотеатрах і на телебаченні.

Liked the article?
Help us be even more cool!