ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кабмін пропонує РНБО запровадити санкції щодо нардепа-зрадника Ковальова

23.08.2022, 13:00
Фото - фейсбук Олексія Ковальова/Суспільне
Фото - фейсбук Олексія Ковальова/Суспільне

Кабінет Міністрів пропонує Раді національної безпеки та оборони застосувати персональні санкції строком на п’ять років до нардепа-зрадника Олексія Ковальова.

Відповідне розпорядження №732-р “Про внесення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)” уряд ухвалив 19 серпня.

Як зазначає уряд, Ковальов, будучи народним депутатом України, “інформаційно сприяє вчиненню дій та ухваленню рішень, що заподіюють істотну шкоду національній безпеці, суверенітету та територіальній цілісності України”. Робить він це, зазначає уряд, “шляхом безпосереднього здійснення публічних дій, спрямованих на глорифікацію представників окупаційної адміністрації держави-агресора та представників підконтрольних державі-агресору самопроголошених органів, які узурпували виконання владних функцій на тимчасово окупованих територіях України”.

Кабмін просить заблокувати активи Ковальова - тимчасово позбавити права користуватися та розпоряджатися активами, що йому належать, а також активами, щодо яких він може прямо чи опосередковано (через інших фізичних або юридичних осіб) мати право розпоряджатися ними.

Як повідомляв ІМІ, у липні за матеріалами Державного бюро розслідувань суд арештував майно депутата-зрадника Олексія Ковальова для конфіскації на користь держави. Однією з юридичних осіб, 100% статутного капіталу якої було арештовано, є ТОВ “ТРК “Інтеррадіо” (4 канал).

22 серпня майно ТОВ “ТРК “Інтеррадіо” (4 канал), що належав депутату-зраднику Олексію Ковальову, передано Агентством з розшуку та менеджменту активів у розпорядження Державного агентства України з питань кіно. 

У серпні заарештовані активи Олексія Ковальова за рішенням суду передали в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

15 липня Ковальову обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави та оголошено в розшук.

6 липня Олексію Ковальову оголосили підозру в державній зраді та пособництві державі-агресору. Він відзначився тим, що вивозив з Херсонщини продукти до Криму, завозив звідти пально-мастильні матеріали для агресора, віддав для розміщення окупаційних військ санаторій в Голій Пристані.

На початку липня Ковальова обійняв посаду заступника голови в незаконно створеному окупаційною адміністрацією держави-агресора “уряді Херсонської області”.

Liked the article?
Help us be even more cool!