ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд передав медіаактиви нардепа-колаборанта Ковальова в управління АРМА

16.08.2022, 13:36

Заарештовані активи народного депутата України Олексія Ковальова, який перейшов на бік ворога, за рішенням суду передали в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів. Про це йдеться в ухвалі Личаківського районного суду Львова.

У липні слідчий як сторона кримінального провадження звернувся з клопотанням до слідчого судді Личаківського районного суду Львова про передання Національному агентству майна, на яке судом 14 липня було накладено арешт у кримінальному провадженні за фактом державної зради Олексія Ковальова.

Серед переданих активів є корпоративні права (права власності на статутний капітал) ТОВ "ТРК "ІНТЕРРАДІО" вартістю 4 363 511 грн, частки в корпоративних правах ТОВ "ІНФОРМАЦІЙНЕ АГЕНТСТВО "АР ТІ АЙ" розміром 76% та вартістю 95 000 грн та ТОВ "АР ТІ АЙ ПРОДАКШН" розміром 39% та вартістю 195 000 грн.

На ці компанії оформлено придбаний у грудні 2021 року Олексієм Ковальовим 4 канал.

Окрім цього, АРМА отримала в управління грошові кошти, розміщені на банківських рахунках Олексія Ковальова в Укргазбанку та Приватбанку.  

Передання активів нардепа-колаборанта слідчий обґрунтував необхідністю збереження активів, на які накладено арешт та які підлягають конфіскації за вироком суду, а також збереженням їхньої економічної вартості.

Нагадаємо, що український бізнесмен Віталій Кропачов отримав контроль над компанією "Корона санрайс", яка мала цифрову ліцензію для трансляції 4 каналу, що належить нардепу-колаборанту Олексію Ковальову. Гендиректор 4 каналу Тарас Боровський у коментарі "Бабелю" зазначив, що продаж "Корони санрайс" не означає, що Кропачов отримав ліцензію каналу. За його словами, вона належить саме Інтеррадіо.

Liked the article?
Help us be even more cool!